2B'de ilk müjde

ORMAN vasfını yitirmiş 2B arazilerinin satışı hakkında kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte, rayiç bedelin açıklanmaması başta olmak üzere, başvuru ücretlerine büyük tepki gösterilmişti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORMAN vasfını yitirmiş 2B arazilerinin satışı hakkında kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte, rayiç bedelin açıklanmaması başta olmak üzere, başvuru ücretlerine büyük tepki gösterilmişti. Konu hakkında Muhalefet siyasetçileri sık sık Ak Parti'yi eleştirirken, Ak Partili Belediyelerden de rayiç bedellerin açıklanması ve kesin olmayan fiyatların yüksekliği ile ilgili vatandaşların tepkileri dile getiriliyordu.

Konu hakkında geçtiğimiz haftalarda Ortaca ve Dalaman Ak Parti İlçe Başkanları ile muhtarlar Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Maliye Bakanlığında Milli Emlaklar Genel Müdürü ve birçok üst düzey bürokratla görüşmüşlerdi. Toplantı sonra ilk ciddi gelişme Başvuru ücretlerinde yaşandı. Çıkan yasaya göre belediye mücavir alanında kalan 2B arazileri için 2bin lira, köy statüsündeki 2B araziler için de bin lira başvuru öncesi yatırılacaktı. Yeni yapılan düzenleme ile başvurular ücret yatırılmadan yapılacak. Başvuru ücret ise Rayiç bedelin açıklanmasının ardından yatırılacak.

Konu hakkında Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Onur Turgut geçtiğimiz günlerde Dalaman'da 2B ile ilgili bir toplantı düzenlendiğini, Perşembe günü de muhtarlar ve halkın katılımı ile rayiç bedelle ilgili bir toplantı düzenleneceğini belirtti. Onur Turgut ayrıca Ankara'ya yaptıkları ziyaretin ilk meyvesini aldıklarını da belirterek, 2B ile ilgili hak sahiplerine müjde verdi.

Dalaman Ak Parti İlçe Başkanıve İl Genel Meclis Üyesi Onur Turgut, "Geçen hafta Ankara'ya 2B'lerin fiyatları ve rayiç bedelleri ile ilgili bir toplantıya gitmiştik, bu haftada bunun sonuçlarını görmeye başladık. Defterdar beyimiz bu gün bütün bir toplantı yaptı. Perşembe günü de bütün muhtarlar, azalar ve bununla ilgili sorun ve sıkıntılara olan vatandaşlara yönelik TİGEM Sinema Salonunda bir toplantı yapacak" dedi.

2B başvuru ücretleriyle ilgili de değişikliğe gidildiğini söyleyen Onur Turgut, "2B Yasasına göre, önce para yatırılıyor sonra başvuru yapılıyordu. Şimdi sadece başvuru dilekçesi alınıyor, parası daha sonra rayiç bedel açıklandığında verilecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber