Türkçe sevdalısı çocuklar, Ardeşenlilerle buluştu

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Rize ayağı için 21 ülkeden gelen 61 öğrenci, Ardeşen'i ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş ve beraberindeki heyetin ilçenin girişinde karşıladığı Türkçe sevdalısı çocuklar, Hükumet Konağı önünde tulum ve horon ekibinin coşkulu gösterileriyle otobüslerinden indi. Olimpiyat öğrencileri başta Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş ve ilçe halkıyla el ele tutuşarak tulum eşliğinde horon tepti. Öğrencilerin acemilik çekmemesi adına ardeşen Metem Lisesi Folklor Ekibi misafir öğrencilere destek verdi.Onuncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na Moldova'dan gelerek katılan Alexandre ise horon sonrasında mikrofonu alarak Türk halkını çok sevdiğini ifade ettikten sonra, törene katılan vatandaşları Rize'de yapılacak olan olimpiyat etkinliklerine davet etti.

Olimpiyata katılacak öğrenciler için düzenlenen karşılama törenine Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye başkanı Mümtaz Sinan, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Avni Kahya, kurum müdürleri ve çok sayıda Ardeşenli karşıladı.

Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Türkçe Olimpiyatları'nda ülkelerini temsil edecek olan öğrencilere plaket ve hediyeler takdim etti. Memiş, "Olimpiyatları tertip eden, ülkemizin tanıtımı adına maddi ve manevi gayret sarfeden eğitim gönüllüsü arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber