41 yıldır aynı okulda hem müdürlük hem de öğretmenlik yapıyor

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Bahçecik köyünde 41 yıldır görev yapan Alim Akbulut, okulda hem müdürlük hem öğretmenlik yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçecik Köyü İlköğretim Okulu'nda hem öğretmenlik hem de okul müdürü olarak görev yapan 59 yaşındaki Alim Akbulut, ?1971 yılında Bahçecik köyüne atandım. Burada öğretmenim olan Süleyman Bakir ile karşılaştım. Birlikte 2 yıl çalıştık. Öğretmenim Süleyman Bakir ayrılınca ben bu görevi tek başına yürütmeye başladım. Tam 41 yıldır Bahçecik Köyü İlköğretim Okulu'nun hem öğretmeni, hem de okul müdürüyüm. İnsan işini ve yaşadığı yeri sevdiği sürece uzun yıllar aynı yerde kalmak sıkıntı oluşturmuyor. Burada kaldığım sürece heyecanım hiç eksilmedi. Öğrencilerimin çocuklarının çocuklarını bile okuttum. Yani üç kuşak öğrenci yetiştirdim. Öğrencilerimin büyüyerek meslek sahibi olduğunu görmek beni duygulandırıyor. Tabii ki öğretmenliğin en güzel yönlerinden biri de emeğinizin karşılığını görmek. Bu yıl emekli olmayı düşünüyorum ancak kararımı tam vermedim? diye konuştu.

Bu arada vatandaşların sorunlarını dinlemek için köyü ziyaret eden Kaymakam Ertan Peynircioğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yıldız, Alim Akbulut'la bir araya geldi. Kaymakam Peynircioğlu, ?Aynı yerde tam 41 yıldır görev yapmak gerçekten kırılması güç bir rekor. Meslek hayatımda Alim Akbulut öğretmenimiz gibi bir öğretmenimizle hiç karşılaşmadım. İşte öğretmenlik sevgisi budur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber