Meme kanserinde erken teşhisin önemi anlatılacak

Meme kanserinde erken teşhisin önemi konusunda kadınları bilgilendirmek amacıyla 6 Haziran 2012 Çarşamba günü ?Meme Kanseri Farkındalık Toplantısı? gerçekleştirilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acıbadem Adana Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Başkanı ve Acıbadem Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Demircan, meme kanserinin kadınlarda oldukça sık görülen bir hastalık olduğunu söyledi. ABD'de her 8 kadından birinde meme kanseri görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Demircan, ?Bu oran Türkiye'de 10-12 dolayında. Ancak Türkiye de ABD ve Avrupa rakamlarına doğru gidiyor. Meme kanseri kadın sağlığını önemli oranda tehdit eden bir hastalık. Bu hastalıkla başetmenin en önemli yolu hastalığın erken teşhis edilmesidir? dedi.

Toplantıların ana amacının kadınların meme kanserinin farkında olmasını sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Demircan, şöyle devam etti:

?Meme kadının kimliğidir. Meme kanseriyle birlikte, kadının yaşamı ve kimliği de tehlikeye giriyor. Biz kadının yaşamıyla birlikte kimliğini de kurtarmayı hedefliyoruz. Erken tanı sağlandığında memeyi almadan tedavi etme olanağı var. Hastalık erken teşhis edildiğinde kadın süreci yıpranmadan geçiriyor. Yapacağımız toplantılarda kadınlara bu bilgileri vermeyi amaçlıyoruz.?

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Nükhet İnsel de, Büyükşehir Belediyesi olarak toplum sağlığını ilgilendiren her konuda çalışma yaptıklarını belirtti. Dr. İnsel, toplantı yerine kadınların ulaştırılması için belirli güzergahlardan belediye otobüsü kaldırılacağını da söyledi.

Dr. İnsel, 6 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 17.00'de Merkez Park Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek toplantıda Prof. Dr. Orhan Demircan ile Dr. Ömür Kahraman'ın konuşmacı olarak kadınları bilgilendireceğini, konuşmaların ardından da Yılmaz Morgül'ün bir konser vereceğini bildirdi.

Meme Kanseri Farkındalık Toplantısı ile ilgili bilgilendirme toplantısına Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Başkanı ve Acıbadem Adana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Demircan ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Nükhet İnsel'in yanısıra Adana Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi'nden Dr. Ömür Kahraman, Adana Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Şebnem Akalın ve Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı Ayşe Birgölge de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber