?Pos modern tefecilere' üçüncü operasyon: 10 gözaltı

Antalya'da 8 Mayıs'ta 2 ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen ?pos modern tefeci' operasyonunun üçüncü ayağında 10 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 8 Mayıs'ta POS cihazıyla tefecilik yaptıkları öne sürülen iki ayrı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemişti. Antalya ve ilçeleri ile Burdur, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Konya, İstanbul, Muğla, Mersin, Şanlıurfa, Osmaniye, Kocaeli ve Malatya'da 750 polisin katılımıyla 68 ev ve 21 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 2'si kadın 55 kişiyi gözaltına almış, zanlılardan 47'si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İki ayrı suç örgütünü çökerten ekipler, bu örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen 3. bir gruba yönelik bu sabah ?pos modern tefeci 3' adını verdikleri 3. bir operasyon düzenledi. Operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen Barış P. ile birlikte 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde devam eden aramalarda şuana kadar çok sayıda pos cihazı, kredi kartı ekstraları ve çeşitli belgelere el konuldu. Zanlıların emniyetteki sorguları devam ederken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Antalya mali polisi, POS cihazlarıyla tefecilik yapıp haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen gruba operasyon düzenlemiş, operasyonda suç örgütünün tefecilik yöntemi de ortaya çıkarılmıştı. Buna göre örgüt üyelerinin, farklı illerde kurdukları şirketler aracılığıyla bankalardan POS cihazları aldıkları, bunları da cep telefonu bayisi, kuyumcu, beyaz eşya mağazası gibi işyerlerinde kullandıkları tespit edilmişti. Kredi kartı borcu olan kişilere ulaşmak için de el ilanları bastırdığı tespit edilen örgüt üyelerinin, bu ilanlarda hangi banka kartına ne kadar faiz aldıklarını, taksit öteleme, erteleme gibi hizmetlerini yazdıkları belirlenmişti. Örgüt üyelerinin, bastırdıkları ve sokaklarda dağıttıkları el ilanlarına 'siz arayın biz gelelim, bütün kredi kartı işlemleriniz yapılır' yazan, telefon numarası ve banka kartları için sunulan seçenekleri yazdıkları belirlenmişti.

Müşterilerine ulaşan örgüt üyelerinin, kart borcunu en yakında bulunan banka veya ATM'den ödediği, daha sonra kendi POS cihazlarından tek çekim ya da taksitli mal veya hizmet vermiş gibi çekim yaptığı tespit edilmiş, yine örgüt üyelerinin, müşteriden alacakları faizi de kredi kartından tahsil ettikleri ortaya çıkarılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber