Kızını boğarak öldüren anne 'töre saikiyle' cezalandırılacak

Adana'da evli bir erkekle ilişkisi olduğunu iddia ettiği kızını fare zehiri vererek intihara zorladığı, ancak bunu başaramayınca boğarak öldürdüğü iddiasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırılan kadının cezasını az bularak kararı bozan Yargıtay, sanığa 'haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını ve töre saikiyle ceza verilmesini' istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi, Denizli Mahallesi'ndeki bir tuhafiye dükkanında tezgahtar olarak çalışan Melek Demir (18), ablasının da çalıştığı komşu mağaza sahibi 2 çocuk babası Mehmet D. (30) ile aşk yaşadı. Melek Demir'in ilişkisini öğrenen annesi İrep Demir (46), 3 Şubat 2009'da önce fare zehri ve kalp ilacı içirip, ardından yüzüne yastık basıp, boğarak öldürdü. Olaydan sonra tutuklanıp Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İrep Demir, kızı ile yaşadığı yasak aşk yüzünden tartıştığını ancak nasıl öldürdüğünü bilmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, yaklaşık 11 ay süren yargılama sonunda cinayet zanlısı anne İrep Demir'i kızını boğarak öldürdüğü için önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına, ardından cinayeti tahrik altında işlediği için 24 yıla, mahkemedeki iyi halinden dolayı da indirim yaparak 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık İrep Demir'e verilen cezayı az bularak yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay'ın kararı bozma gerekçesinde, "Sanığın cezadan kurtulmaya yönelik savunmasına itibar edilerek hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması ve öldürme eylemini kendisinin ve ailesinin, namus ve şerefini eksilttiği düşüncesiyle (töre saikiyle) gerçekleştirdiğinden dolayı bozmayı gerektirmiştir" denildi.

Yargıtay, cezaevinde bulunan sanık Demir'in yeniden yargılanırken haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını ve töre saikiyle daha ağır bir ceza verilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber