Orhan: Daha çok yapacaklarım var

Mersin Mut İlçe Belediye Başkanı Murat Orhan, basınla buluştuğu yemekte "Ben hizmet için bu mevkiye geldim daha çok yapacaklarım var" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şelale Lokantasında yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Murat Orhan, ilçeyle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Özellikle kayısı ve erik fiyatlarından kendisinin de memnun olmadığını söyleyen Orhan, şuan ilçede 10 ihracatçının kayısı alımı yaptığını, önümüzdeki günlerde fiyatların normal seviyeye çıkacağına inanındığını belirtti.

Ekonomi Bakanı M.Zafer Çağlayan'ın Mut'a verdiği önem ve katkının büyük olduğunu ifade eden Orhan, Bakan Çağlayan'a ilçe halkı adına teşekkür etti, İlçede temeli atılan 5 tesis ve yapımı tamamlanan 10 tesisin açılışı yapıldığını belirten Orhan, temeli atılan tesisler arasında 75 yataklı Mut Devlet Hastanesi, TOKİ tarafından yapımına başlanan 96 adet konut, altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı, Çukurova Kalkınma Ajansı destekli spor kompleksi, Çukurova Kalkınma Ajansı destekli Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Peyzaj ve Rekreasyonu ile üst geçidin bulunduğunu hatırlattı.

Orhan, yapımı biten belediye hizmet binası, Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi, Karacaoğlan İlköğretim Okulu, Deveci Mahallesi Afet Evleri, 16 çocuk parkı, hayvan pazarı, Sakız Ovası Sulama Suyu Tesisi, Aydınoğlu Sulama Suyu Tesisi, üst geçit, Deveci Mahallesi Kanalizasyon Terfi İstasyonu ve spor salonunun açılışının yapıldığını kaydetti.

İlçeye hizmet için belediye başkanı olduğunu söyleyen Başkan Orhan, yapılacak hizmetler konusunda bilgi verdi. Bu yıl 39'sunu yapılacak olan Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin, ülkede düzenlenen ilk festivaller arasında yer aldığını ifade eden Başkan Orhan, "1 Haziran Cuma günü tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Park'ında saat 14.00'de yapılacak festival açılışının ardından Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibi, kayısı yeme yarışması, bolluk ve bereketi simgeleyen Dilek Havuzuna kayısı dökülmesi, sergi ve resim sergisi açılışları yapılacak. Akşam bölümünde ise Hande Yener ve Ankaralı Coşkun konser verecek. Festivalin ikinci günü gündüz bölümünde satranç turnuvası, karakucak güreş müsabakası, masa tenisi finalleri ve trap atış yarışması yapılacak. Akşam bölümünde Yusuf Güney ve Grup Ayna konser verecek. Festivalin üçüncü gününde sportif etkinlikler, madalya töreni ve sünnet şöleni, akşam bölümünde ise Mut Kalesi Festival Alanında yerel sanatçılar konser verecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber