Bakan Şahin: İlk aşamada 7 bin engelli kadroya yerleştirilecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Şahin, inceme ve açılışlarda bulunmak üzere geldiği Denizli'de Vali Abdülkadir Demir'i ziyaret etti. Ziyarette Şahin'e AK Parti Milletvekilli Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak ve Mehmet Yüksel de eşlik etti. Vali Demir, makamında Bakan Şahin'in görev alanına giren konularla ilgili Denizli'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gazetecilerin kürtajla ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Şahin, ?Burada bilim ve akıl ne diyorsa ona bakmamız gerekiyor. Her zaman ölçümüz buysa bilim bize şunu söylüyor: Sezaryende Dünya Sağlık Örgütü ortalaması, Avrupa Birliği yolculuğunda hepimizin önemli bir standardı değil mi? Bugün hak ve özgürlüklerde ulaşmak istediğimiz için gayret etmiyor muyuz? Onlar diyorlar ki; sezaryen cerrahi bir müdahaledir. Yüzde 15 geçmemelidir. Politikalar buna göre oluşturulmuş. Şu an en yüksek AB ortalaması yüzde 20'yi geçen ülke yok. Bizde sanki normal bir doğumun alternatifiymiş gibi sunuluyor. Özellikle özel hastanelerde sezaryen oranı çok ciddi manada yükseliyor.? şeklinde konuştu.

"20 BİN ENGELLİDEN İLK AŞAMADA YEDİ BİNİNİ İŞE ALACAĞIZ"

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonucunun dün akşam açıklandığını hatırlatan Bakan Şahin, 60 bin engelliyi yeni bir metotla sınava aldıklarını belirtti. Şahin şunları kaydetti: ?İlk kez bedensel, zihinsel, görme işitme engelli kendi içinde sınava girdi. Bu dünyada da bir örnek oldu. Türkiye'de de bir örnek oldu. Engellilerimizin kendi sınıfına göre de yerleştirmesini sağlayacağız. İlk aşamada 7 bin kadromuzu yerleştireceğiz. 20 bin açığımız var. Ama Sayın Başbakanımızın talimatı ve takibi ile toplam Türkiye Cumhuriyet tarihinde 15 bin engellimiz işe girmişken bizim dönemimizde bu 50 bine çıktı. İnşallah bu kalan boşluğu da dolduracağız. Engellimiz artık evinden çıkıyor AK Parti'yle beraber. Mali olarak güçlenmiş durumda, birinci sınıf vatandaş olarak alışverişine gitmek istiyor. İhtiyacını gidermek istiyor. Burada bizim engellilerimize ait kent yapısındaki eksikliklerimizi hızla gidermemiz gerekiyor."

Ziyaretin sonunda Vali Demir, Bakan Şahin'e çeşm-i bülbül takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber