Şehir merkezinde arı operasyonu

Kayseri'de oğul veren arı çarşı merkezindeki bir asma ağacına konarken, yanında bulunan polis ve zabıta merkezi arı nedeniyle tahliye edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de oğul veren arı çarşı merkezindeki bir asma ağacına konarken, yanında bulunan polis ve zabıta merkezi arı nedeniyle tahliye edildi. Daha önce arı yetiştiriciliği yapmış olan bir vatandaş, hiçbir önlem almadan arıları bir kovanın içerisine çırparak, bıraktı. Arı sokmasına rağmen işini devam ettiren esnaf, bir arı kovanı getirerek arıları bunun içerisine koymaya çalıştı.

Oğul veren arı, öğle saatlerinde şehrin en işlek çarşı merkezi olan Kazancılar Çarşısı girişindeki asma ağacına kondu. Asma ağacının hemen yanındaki polis ve zabıta merkezi arılar nedeniyle boşaltıldı. Çarşıda pastırma sucuk satışı yapan esnaf Mehmet Atıcı, arının toplanmasını bekledi. Arı yetiştiriciliği yaptığını belirten Atıcı, bir naylon kovanın içerisine şekerli su döktü. Daha sonra asmadaki arıları kovanın içerisine çırptı.

Bu sırada parmağını arı sokan Mehmet Atıcı, bir şey olmayacağını, arı zehrinin en iyi antibiyotik olduğunu belirterek, işine devam etti. 50 liraya bir arı kovanı alan esnaf, ikinci kez naylon kova içerisinde biriken arıları kovan içerisine çırptı, üzerine çok sayıda arı konmasına rağmen aldırış etmedi. Arıların kovan içerisinde toplanmasını sağlamaya çalışan Atıcı, iş yerinden 2 kilo ağırlığındaki bal peteğini kovan içerisine koydu. Akşama kadar kovanı burada tutacak olan Atıcı, sahibinin bulunmasının zor olacağını belirterek, insanlara zarar vermemesi için kovanın götürülmesi gerektiğini söyledi.

Esnaf Mehmet Atıcı'nın korkmadan ve hiçbir önlem almadan çıplak elle arılara müdahale etmesi ise vatandaşlarca büyük merakla izlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber