Yozgat'ın değerleri Başkent'te görücüye çıktı

Yozgat Tanıtım Günleri'nin ikincisi Ankara'da başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Tanıtım Günleri'nin ikincisi Ankara'da başladı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, milletvekilleri, Yozgat protokolü ile çok sayıda Yozgatlı katıldı.

Yozgat'ın değerlerinin tanıtıldığı etkinlikte Bozok Mehteran Takımı'nın konseri ve mehteran takımındaki minik davulcu yoğun ilgi gördü.

Açılışta bir konuşma yapan TBMM Başkanı Çiçek, Yozgat'ı tanıtamamaktan yakınarak, "Osmanlı'nın ilk dışişleri bakanı Akif Paşa, ilk gazeteyi çıkaranlardan Agah Efendi Yozgatlı; ama bunları kimse bilmez." dedi. Çiçek, Yozgat'ı önce Yozgatlıların tanıması gerektiğini, daha sonra da tanıtmaları gerektiğini kaydetti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise bugünün Yozgat için önemli olduğunu vurguladı. Bozdağ, bu tür etkinliklerle Yozgat'ın kültürünün tanıtma imkanı elde edileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından Yozgat Tanıtım Günleri'nin açılışı yapıldı. Daha sonra stantları gezip bilgi alan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir stantta ebru yaptı. Yozgat Tanıtım Günleri'nde açılan stantlarda Yozgat'ın çeşitli kültürel değerleri tanıtılıyor. 5 gün açık kalacak fuarda çok sayıda etkinlik yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber