'Her derde deva faydalı bitkilerimiz' projesinin tanıtımı yapıldı

Hakkari Valiliği koordinasyonunda, SODES kapsamında finanse edilen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte "Her derde deva faydalı bitkilerimiz" projesinin tanıtımı yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan konferansa, Tarım İl Müdürü Bülent Tanyürek, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamide Nurgül Kaya, bazı daire amirleri, vatandaş ile öğrenciler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhsar Yanmaz, Prof. Dr. Mükerrem Arslan ve Proje Koordinatörü Necmettin Yılmaz, sinevizyon gösterimi eşliğinde her derde deva bitkiler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Proje Koordinatörü Necmettin Yılmaz ise 42 bin 900 TL bütçesi olan ve istihdam amaçlı olan projenin 12 ay süreceğini, merkez ve köylerde 500 kişinin bu proje hakkında bilgilendirildiğini aktardı. Yılmaz, "Projedeki amacımız Hakkari ilinde yetişen bir çok derde deva olarak bilinen siyabo, çünge, çendi, ışgın, ısırgan, kekik, yarpuz, sore, alou, dere otu, lüşe tulke, horoz ibiği, sarı kenger, tırşık, hegedan, sirk, tarak otu, heliz, kapari ve büke gibi faydalı bitkilerin yetiştirme alanlarının tespiti, vejetasyon süreleri, halk dilindeki tüketim amaçları, doğru kullanımı ve doğru hasadının yapılması için tanıtım ofisi kurularak bilgilendirme yapmak, kültüre alınması için üretim teknikleri konusunda bilgilendirmektir. şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber