Belediye keneye karşı park alanlarını ilaçladı

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde belediye, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının önlenmesi için kenelere karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin değişik illerinde son günlerde yeniden görülen KKKA vakaları üzerine Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı, ilçedeki park bahçe ve yeşil alanları ilaçlamaya başladı. Bazı illerde KKKA hastalığı sebebiyle birçok kişinin hayatını kaybettiği son günlerde, belediye tarafından başlatılan ilaçlama çalışmaları sayesinde ilçe merkezinde bugüne kadar herhangi bir kene vakasına rastlanmadığını hatırlatan Veteriner Hekim Fikret Ünal, bunun da rutin olarak yapılan ilaçlama sayesinde olduğunu söyledi. Ünal, ??Bugüne kadar aldığımız tedbirler sayesinde ilçemizde kene vakası görülmemiştir. Sınırlarımız içerisindeki yeşil alan park ve bahçelerde kenelere karşı sürekli ilaçlama yapılmaktadır. Kene ve diğer haşaratlara karşı mücadelemiz ekim ayı sonuna kadar devam edecektir.? dedi.

Vatandaşların özellikle piknik alanlarında dikkatli olmalarını isteyen Ünal, ??Piknik alanlarından dönen vatandaşlar mutlaka kene kontrolü yapsınlar. Piknik alanına gidenler tedbir olarak pantolon paçalarını çoraplarının altına koyup önlem alabilirler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber