Vefalı Japonlar yine Erciş'te

Van Erciş'te 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde Bayram Oteli'nin enkazından yaralı olarak kurtulan Japon yardım gönüllüsü Miyuki Konnai, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'yi ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Ekim 201'de Erciş'te meydana gelen depremde, Association for Aid and Relief (AAR) adlı Japon yardım organizasyonu gönüllüleri Dr. Atsushi Miyazaki ve Miyuki Konnai Erciş'e gelmişti. Van Bayram Oteli'nde kalan yardım gönüllüleri, 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde enkaz altında kalmıştı. Yıkılan otelde Atsushi Miyazaki hayatını kaybetmiş, Miyuki Konnai ise enkazdan yaralı olarak çıkarılmıştı.

Depremden sonra bir kez daha Erciş'e gelen AAR Japon yardım organizasyonu gönülleri Miyuki Konnai ve Go Igarashi, Kaymakam Ramazan Fani'yi makamında ziyaret etti. Konnai, Erciş ile olan gönül köprülerinin kopmayacağını, bundan sonraki süreçte de Erciş'e desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Japon yardım gönüllülerini makamında kabul eden Kaymakam Ramazan Fani, kendilerini 8-10 Haziran'da gerçekleştirilecek 3. İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'ne davet etti. Fani, misafirlerine Erciş'in sembolik fotoğraflarının bulunduğu çinileri hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber