İlköğretim öğrencileri karadan ve denizden Samsun'u gezdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından '100 Öğrenci 100 Veli' organizasyonu çerçevesinde ilçelerden Samsun'a getirilen 400 öğrenci ve veli karadan ve denizden şehir turu attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Merkez ilçelere bağlı 16 köyün öğrencilerinin taşımalı sistemle eğitim aldığı Sarayköy İlköğretim Okulu ile Yeşiltepe İlköğretim Okulunda okuyan öğrenciler öğretmenleri ve velileri ile birlikte Samsun'u gezme fırsatı buldu. Otobüslerle köylerinden alınan misafir öğrenci ve veliler Samsun'u gezdikten sonra hem yemek yemek hem de denize açılmak için Samsunum-1 gemisine geldiler. Burada kendilerine sunulan yemekleri neşe içinde yiyen öğrencilere şapka ve annelerine de hatıra havlu hediye edildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da gemiye gelerek öğrenci ve velilere gezi boyunca rehberlik yaptı. Öğrencilerle ve velilerle tek tek hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Yılmaz, "Bu öğrencilerin ve velilerin birçoğu bulunduğu ortamdan ya çok az çıkıyor ya da hiç çıkamıyor. Hatta bu çocuklarımızın içinde daha önce bırakın bir deniz taşıtına binmeyi denizi bile görmeyenler var. İşte bu projeyi geliştirirken imkansızlıklar ya da şartlar nedeniyle bulunduğu coğrafyaya çakılıp kalan öğrencilerimize ve velilerine biraz nefes aldırabilir miyiz, bir Samsunlu olarak bağlı oldukları şehri tanıtıp gezdirebilir miyiz ve bir deniz kenti olan Samsunumuzun deniziyle bu insanlarımızı buluşturabilir miyiz diye düşündük. Bu amaçla çıktığımız yolda çok güzel dönüşler oldu. Onları otobüslerle köylerinden alıyor, gezdiriyor, denizle buluşturuyor ve akşam yine otobüslerle köylerine bırakıyoruz. Onların yüzlerindeki, gözlerindeki memnuniyeti ve mutluluğu gördüğüm zaman inanın ben onlardan daha çok mutlu oluyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber