Dolu, çilek tarlalarını vurdu

Batman'da yağan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışı çilek tarlalarını vurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sason ilçesinin birçok köyünde geçimini çilekle sağlayan çiftçiler, bir yıllık emeklerinin yok olduğunu söyledi. 3 yıldır geçimlerini çilek satarak sağlayan Sason'a bağlı Kavaklı, Yeniköy ve Köprübaşı köylüleri şiddetli yağış nedeniyle yıllık emeklerinin boşa gittiğini ileri sürerek yetkililerden yardım istedi.

Yeniköy köyünde geçimini çilek üreterek sağlayan köylülerden Naif Doğan, öğle saatlerinde aniden dolu yağışıyla karşılaştıklarını ve köylerinde yaklaşık 250-300 dönümlük çilek tarlası olduğunu ve yağan dolu ile bu tarlalardaki ürünlerin yüzde 90'nın kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Çilekleri zarar gören Osman Esen isimli çiftçi ise ?Çilek fidanları doludan sonra kuruyup gidecek, kurumasa bile ürün vermez. Bu yıl hepimiz aç kalacağız nereye gideceğimizi bilmiyoruz büyüklerimiz bize yardım etsin.? dedi.

Sason ilçesine bağlı Köprübaşı köyünde de doludan etkilenen çiftçiler yardım istedi. Köprübaşı köyü muhtarı Abdullah Şahin, geçim kaynaklarının çilek olduğunu ve dolu yağışıyla beraber yaklaşık 100 dönümlük çilek tarlasının etkilendiğini ifade etti. Muhtar Şahin, ?Daha önce tütün üreterek geçimimizi sağlıyorduk. Tütünü bıraktıktan sonra çilek üretimine geçtik. Çilek üreterek geçimizi sağlıyorduk. Ancak dolu tarlalarımızdaki ürünlere zarar verdi. Bu yılki hasadı alamadık. Yetkililerden yardım istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber