'Kulakkaya Yaylası'ndaki eski karakol binası turizme kazandırılsın'

Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya Yaylası'nda bulunan eski jandarma karakolunun bölge turizmine kazandırılmasını istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süral, yaptığı açıklamada, 80 yıldan uzun bir geçmişe sahip olan binanın birkaç sene öncesine kadar jandarma karakolu olarak kullanıldığını, karakolun taşınmasıyla binanın kaderine terkedildiğini anlattı. Kulakkaya Yaylası'nın Giresun'un en önemli ve turizm bölgesi ilan edilen 3 yaylasından birisi olduğuna dikkat çeken Süral, "Böyle önemli bir yaylamızda bu şekilde bir binanın olması bizlere üzmekte." dedi.

Binanın restaurant başta olmak üzere çeşitli sektörlerde turizme kazandırılabileceğini, böylelikle Kulakkaya ve Giresun turizmine önemli bir kazanım sağlanmış olacağını vurgulayan Süral, "Bu bina görünümüyle yezyüzünün önemli cennet mekanlarından Kulakkaya'ya yakışmıyor. Çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Bu nedenle binanın turizme kazandırılmasını istiyoruz. Böylelikle kazanan Kulakkaya olacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber