Türkiye'nin en kapsamlı fiberkenti Van

Van merkezi ile Erciş, Edremit ve Muradiye ilçelerinde hayata geçirilen 'Van İli Fiberkent Uygulaması' düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fiberkentin birçok ilde çalışmasının devam ettiğini belirten Türk Telekom İl Müdürü Abdulselam Kılıç, Türkiye'de il merkezinin tüm mahallelerini kapsayıp bitirilme aşamasına gelen ilk fiberkentin Van olduğunu söyledi. Van Valisi Münir Karaloğlu ise "İlk fiberkentin Van'da kurulması ise hükümetin bölgeye olan bakış açısının bir göstergesidir." dedi.

Edremit ilçesinde bulunan bir otelde düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısına Van Valisi Münir Karaloğlu, Türk Telekom İl Müdürü Abdulselam Kılıç ile projeyi Van'da uygulayan firmanın yetkilileri katıldı. Yapılan kahvaltının ardından hayata geçirilen 'Van İli Fiberkent Uygulaması' projesi hakkında bilgi veren Türk Telekom İl Müdürü Abdulselam Kılıç, Türkiye'de il merkezinin tüm mahallelerini kapsayıp bitirilme aşamasına gelen ilk fiberkentin Van olduğunu ifade etti. Van merkezde fiber optik kablo çekim çalışmaları ve sistem kurumlarının bitme aşamasına olduğunu aktaran Kılıç, Türk Telekom ekiplerinin sahada yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlattı. Fiberkent projesinin telefon ve ADSL müşterilerin bulunduğu en yakın lokasyonlara kadar fiber çekilmesi ve sistem kurulması projesi olduğunu vurgulayan Kılıç, "Projede mahalleye kadar, binaya kadar veya eve kadar fiber optik kablo çekiliyor." şeklinde bilgi verdi.

Proje ile müşteriye daha yüksek hızlarda ve daha kaliteli hizmet sunulabildiğini vurgulayan Abdulselam Kılıç, fiberkentin en son ve en gelişmiş teknoloji olan fiber teknolojisi ile verilen bir hizmet olduğunu anlattı. Kılıç, "Bu uygulama ile müşterilere telefonun yanı sıra yüksek hızda internet, tivibuev ve ethernet gibi hizmetler sunulabiliyor. Bu yeni şebeke teknolojisi ile bin MB'e kadar hızlı internet kullanılabiliyor." şeklinde konuştu.

Van'daki müşterilerin fiberkent hizmetinden faydalanmaya başladıklarını da dile getiren Kılıç, Van ile Edremit ve Erciş ilçelerinde yapılan tüm TOKİ konutlarında eve kadar fiber uygulaması planlandığını belirtti.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise Van'da 2 büyük deprem yaşanmasına rağmen haberleşme konusunda ilk 2 saatin dışında ciddi bir sıkıntı çekilmediğini ileri sürdü. Marmara depreminden yaklaşık 12 saat sonra ancak Ankara ile irtibat kurulduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, "İlk fiberkentin Van'da kurulması hükümetin bölgeye olan bakış açısının bir göstergesidir. Eskiden projeler batıdan hayata geçiriliyordu. Doğuda tamamlandığından batı artık o teknolojiyi kullanmıyordu. Ama hükümetimiz artık tüm Türkiye'de aynı anda hayata geçiriyor. Biz yaşadığımız 2 büyük depremin ardından haberleşmede yaşanan sıkıntıların yerine böyle bir sistemin tamamlanma toplantısını yapmamız geldiğimiz noktayı gösteriyor." ifadesini kullandı.

İnternet haberciliğinin artık vatandaşın bir parçası olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Artık internet vatandaşın hayatının bir parçası durumuna gelmiştir. Bunun için internet ne kadar hızlı olursa hayatının konforu ve e-ticaret uygulaması da o kadar artacaktır. Çok yakın bir zamanda insanlar artık televizyonu bile internet üzerinden izleyecektir. Bunun için internet hızı ve altyapısının sağlam olması çok önemlidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber