Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bölge Finali Çankırı'da yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasının Çankırı'daki bölge finalini, Karabüklü çiftçi Nilüfer Dereli kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankırı Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya Çankırı, Yozgat, Çorum, Kırıkkale, Uşak, Bolu, Bilecik, Karabük ve Kütahya'daki yarışmalarda il birincisi olan kadın çiftçiler katıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, kadın ve çiftçi kavramlarına vurgu yaparak, bu tür yarışmaların kadınlara verilen önemi ortaya koyduğunu belirtti. Vali Özcan , "Toplumsal alanın her yerinde var olan kadınımız için düzenlenecek bu ve benzeri programlar, kadınlarımızın önemini ortaya koymaktadır. Etkinlikler, kırsal alanda yaşayan kadınlarımıza özgüven kazandırıyor." dedi.

Yarışma öncesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim elemanlarından Dr. Kadir Çayır, yarışmaya katılan illere ait seslendirdiği türküler ile yarışmacılara moral verdi. Söylenen türkülere zaman zaman salondakiler de eşlik etti.

Bölge finalinde, 9 ilin kadın çiftçileri yarıştı. Yarışmada 15 soru soruldu ve çiftçilerin 20 saniye içerisinde cevap vermeleri istendi. Yarışmada, Karabük'ten katılan kadın çiftçi Nilüfer Dereli, 15 sorunun 13'üne doğru cevap vererek 130 puanla bölge birincisi oldu. Birinci olan Nilüfer Dereli'ye 3 bin TL para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi. Çankırı adına yarışan Seval Teke ikinci olurken, Bilecik'i temsil eden Rukiye Ünal üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi, dereceye giremeyenlere ise teselli armağanlar takdim edildi.

Yarışmada birinci olan Nilüfer Dereli'nin, Çanakkale'de yapılacak Türkiye finalinde bölgeyi temsil edeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber