'Memurun geleceği hükümetin ellerinde'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, "Ne yazık ki memurların kaderi, hükümetin doğrudan emri altında bulunan bir sözde sarı sendikanın ellerinde? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Güler, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının gazetecilerin sorulanı cevapladı. MYK'da Parti Meclisi'nin 7 Haziran Perşembe günü toplanması kararı alındığını bildiren Güler, Parti Meclisi'nde yönetmeliklerle büyük kurultayın tarihinin görüşüleceğini açıkladı.

Gençlik ve kadın kurultaylarının da büyük kurultay öncesi toplanacağına dikkat çeken Güler, ayrıca 16 Haziran Cumartesi günü Zonguldak'ta tutuklu milletvekillerinin durumuna dikkati amacıyla, ?Emek, Özgürlük ve Demokrasi Mitingi? düzenleyeceklerini kaydetti.

MYK'da Suriye'deki gelişmelerin de ele alındığına işaret eden Güler, ?Dünya medyası, özgür basın olarak değil, egemen siyasetin basını olarak çalışıyor ve Suriye'ye ilişkin gerçek dışı görüntüler ve haberlerle dünya halklarına ihanet ediyor. Bugün hala dünyanın egemen siyasetinin basını yalan yanlış bilgilerle dünya halklarını kandırmaya devam ediyor. Ama ne yazık ki görüyoruz emellerine büyük ölçüde eriştiler ve Suriye'yi adeta bir iş savaşa sürüklüyorlar? ifadelerini kullandı.

Güler, Birleşmiş Milletler'in de harekete geçmesini ve dünyadaki işgalleri durdurmak için adım atmasını isteyerek, AK Parti iktidarına da Türkiye'nin çıkarları ve komşu ülkelerde barışın korunması temelinde hareket etmesi uyarısında bulunduklarını vurguladı. Hükümet ile kamu çalışanları arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri süreci ve açıklanan zam oranının da MYK'da değerlendirildiğini belirten Güler, ortaya çıkan tabloda en düşük ücretli memurun alacağı aylık artışın 8 lira olduğunu söyledi.

Güler, temel tüketim maddelerine gelen zamlar düşünüldüğünde bu miktarın iktidarın işçiden, memurdan, emekliden yana olmadığını gösterdiğini iddia ederek, Memur-Sen'in süreçteki yaklaşımını da eleştirdi ve Memur-Sen'in hükümetin güdümüne girdiğini gösterdiğini ileri sürdü.

?Memur-Sen'in uzlaşma masasına gittiğinde hükümet gibi konuştuğunu? öne süren Güler, ?Ne yazık ki memurların kaderi hükümetin doğrudan emri altında bulunan bir sözde, sarı sendikanın ellerinde? dedi.

THY çalışanlarının iş yavaşlatma eyleminin de MYK gündeminde ele alındığını anlatan Güler, çalışanların eylemini desteklediklerini, CHP'nin sendikasızlaştırmanın karşısında olduğunu ifade etti.

?Türkiye'de sendikalı olmak hiçbir şey ifade etmez oldu? diyen Güler, ?Sendikalı olabilirsiniz ama grev ya da iş yavaşlatmaya gidildiğinde grev hakkınız elinizden alınabilir. Hava-İş'e, hava yolunda çalışan ve direnen emekçilere dayanışma duygularımızı tüm içtenliğimizle iletiyoruz. Sendikasızlaştırma sürecinin karşısında duracağız. Görevimiz, çünkü Türk Hava Yolları örneğinde yaşanan sendikaları iğdiş etme girişimi Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerine, Avrupa Sosyal Şartı metnine, Anayasa'nın uluslararası sözleşmeleri iç hukuk hükmünde sayan 90. maddesine aykırıdır. Anayasal ve yasal aykırılıkların yanı sıra bu tasarruf, örgütlü, çağdaş, üretken toplum ve sosyal devlet ilkelerine de aykırıdır? diye konuştu.

Güler, hükümetin 12 Eylül Referandumu'nda Anayasa'ya yerleştirdiği Ekonomik ve Sosyal Konseyi, sendikal sorunların çözümünde toplamadığını ileri sürerek, söz konusu konseyin 5 Şubat 2009 tarihinde toplandığına dikkat çekti.

Kürt meselesinin çözümüne yönelik CHP tarafından ortaya atılan Akil Adamlar Komisyonu'nun çalışmalarının hatırlatılması üzerine Güler, CHP'nin terör sorununa çözüm önerileri kapsamında Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu'nun yarın TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edeceklerini açıkladı. Güler, CHP'nin önerilerinin parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin liderleriyle de paylaşılmasına karar verdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber