Teziç'in başörtüsü yorumu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2005 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Teziç, geçtiğimiz hafta Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi'nde yapılan mezuniyet törenine başörtülü velilerin alınmaması olayını da değerlendirdi. Teziç'in olaya bakışı yaşanalardan hayli farklı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Baltalimanı Tesisleri'nde YÖK Genel Kurulu toplantısıyla ilgili açıklama yapan Teziç, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine başörtülü velilerin alınmaması ile ilgili soruyu yanıtlayan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Velilerin uygun bir kıyafetle bu törenlere başörtüsüyle gelebileceğini söyledi.

"Üniversite mezuniyetlerinde aileler kendilerine çeki düzen vermek durumundadır. Bu bizim geleneğimizde vardır" diyen Teziç, "Ancak anneler tercih ettiği giysiyle gelebilir, başını bir başörtüsüyle örtülebilir tercihine göre. Bu konu velilerin tercihine bağlı" diye konuştu. "Kimse velinin başörtüsüne müdahale etmemeli etmiyor da" diyen Teziç, bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini söyledi.

Erzurum'daki olayla ilgili olarak rektörle konuştuğunu belirten Erdoğan Teziç, Sütbeyaz'ın olanlardan haberi olmadığını savundu. Teziç, "Ben kendisiyle görüştüm. Olanlardan haberi yok. Ben orda olsaydım bu durumu önlerdim dedi" ifadesini kullandı.

Olayın ertesi günü birkaç genç kızın Çankaya'ya yürüyerek ellerinde taşıdıkları Kuran'ı Cumhurbaşkanı Sezer'e vermek istediklerine dikkat çeken Teziç, "laik cumhuriyete kutsal kitapla meydan okunmaz. hanım kızlarımızın kutsal kitapla tepkilerini getirmesi hiç hoş olmadı. Üniversiteli bir insan tepkisini O şekilde göstermez. Buna dikkat etmek lazım. Bu olay hepimizi üzdü" dedi.

CUMHURBAŞKANI İLE SIK SIK GÖRÜŞÜYOR

Cumhurbaşkanı Sezer'le sık sık görüştüklerini kaydeden Teziç, "Ben kendilerine zaten her konuda bilgi veriyorum. Yeni açılmak istenen üniversitelerle ilgili görüş alışverişimiz oluyor." şeklinde konuştu.

BAKAN ÇELİK İLE İLİŞKİLER

Milli Eğitim Bakanı Çelik ile aralarında sürtüşme yaşanıp yaşanmadığı konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Teziç, "Aramzda herhangi bir sürtüşme olamaz. Ancak görüş alışverişi olabilir. Bu çerçevede teknik konularla ilgili görüşmelerimiz de sürüyor" şeklinde ifade kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber