Sağlıkçılardan Bedri Koraman'a dava

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2005 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, sabah'ta çizdiği karikatürler nedeniyle Bedri Koraman'a dava açtı. Türk Sağlık-Sen'in dava dilekçesinde; Koraman'ın çizdiği karikatürlerle terbiye sınırlarını aştığı iddia edildi.

Türk Sağlık-Sen, Sabah gazetesindeki köşesinde çizdiği karikatürlerle hemşireleri hastaların ve personelin eğlencesi, cinsel istismara açık ve aklı kıt sağlık çalışanları olarak tasvir eden Bedri Koraman hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç duyurusunda bulundu..

Türk Sağlık-Sen'in dava dilekçesinde; Koraman'ın Çizgi Dünyası adlı köşesindeki karikatürlerle terbiye sınırlarını oldukça zorlayarak hemşireleri rencide ettiğine değinilerek ?Bedri Koraman'ın karikatürlerinde ortaya koyduğu hemşire profili şerefli ve namuslu Türk hemşireleri ile asla bağdaşmamaktadır. Söz konusu karikatürlerde hemşireler hafifmeşrep insanlar olarak lanse edilmiştir.? denildi.

Dilekçe'de ayrıca Türk hemşiresi hakkında bu kadar onur kırıcı ve seviyesiz bir yaklaşımın sergilenmesi, hemşireler kadar tüm kamuoyunun tepkisine neden olduğu da ifade edildi. Karikatürün yayınlandığı tarihten itibaren hemşirelerin Sendika Genel Merkezini arayarak hemşirelik mesleğini karalayan ve kendilerine hakaret eden karikatürden duydukları rahatsızlıkları ilettiklerine de değinildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber