'Profesörsüz Üniversite' haberi gerçeği yansıtmıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2005 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Üniversitesi Adıyaman Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Duran, bir medya kuruluşunda yayınlanan "Profesörsüz Üniversite" başlıklı haberde öne sürülenlerin gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

Adıyaman Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duran, yayınlanan haberin içeriğinde Adıyaman'da profesör bulunmadığının öne sürüldüğünü, fakat bunun tamamen yanlış olduğunu dile getirdi. Duran, Adıyaman'da görev yapan akademik personelin yapılan haberde değerlendirmeye alınmadığını belirterek, "Çeşitli üniversitelere bağlı Adıyaman'daki fakülte ve yüksek okullarda akademik kariyeri olan ve akademik çalışma yapan öğretim elemanlarının dağılımı, öğrenci sayıları ve fiziki donanımı bir üniversitenin alt yapısını oluşturacak yeterliliktedir" dedi.

Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okullarda sadece 12 tane akademik kariyeri olan öğretim üyesinin olduğunun altını çizen Prof. Dr. Duran, "Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okullarda 1 profesör, 1 doçent, 10 yardımcı doçent bulunmaktadır. Doktorasını tamamlamak üzere olan 8 araştırma görevlisi bulunmaktadır. İnönü Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okullarda ise kadrolu 3 yardımcı doçentin yanı sıra doktorasını tamamlamış olan ve kadro sorunundan dolayı birkaç yıldır henüz ataması yapılamayan 3 doktor öğretim görevlisi bulunmaktadır. Bu durumda Adıyaman genelindeki fakülte ve yüksek okullarda akademik kariyeri olan toplam 18 öğretim üyesi bulunmaktadır. Doktorasını 1 yıl içinde tamamlayacak olan 8 araştırma görevlisini de bu sayıya ilave ettiğimizde toplam 24 akademik kariyeri olan öğretim üyesi bulunmaktadır" dedi.

5 yıldır Adıyaman Eğitim Fakültesi Dekanlığı'nı yapan Prof. Dr. Duran, akademik kariyeri olan öğretim üyelerini Adıyaman'a getirmekte zorlanmadığını, bugüne kadar doçent, yardımcı doçent ve profesör düzeyinde olan birçok öğretim üyesinin kadrolarına geçmek için müracaatta bulunduğunu belirtti. Yeterli sayıda kadro tahsisi yapılamadığından bu öğretim görevlerini fakülteye kazandıramadıkları için üzüldüğünü belirten Dekan Duran, şayet üniversite kurulursa, kadro sıkıntısı çekmeyeceklerini ve çok kısa zamanda birçok profesör, doçent ve yardımcı doçentin kadrolarına katılacağını ifade etti.

Prof. Dr. Duran, bir profesöre ve doçente düşen öğrenci sayısı düşünüldüğünde Adıyaman Eğitim Fakültesi'nin durumunun Samsun, Konya, Balıkesir, Bolu, Denizli, Sivas, Muğla, Mersin, Elazığ, Van, Çanakkale Üniversiteleri'ne bağlı eğitim fakültelerinden ve hatta Trabzon Fatih Eğitim Fakültesi ile İstanbul Atatürk Eğitim Fakültesi'nden daha iyi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Duran, Türkiye genelindeki eğitim fakültelerinde bir yardımcı doçente düşen öğrenci sayısının 137 olduğunu, Adıyaman Eğitim Fakültesi'nde ise bu sayının 97 olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber