İnegöllü işadamlarına KOSGEB semineri

İnegöl Sanayiciler ve İşadamları Derneği (İNSİAD), işadamlarını KOSGEB destekleri konusunda bilgilendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ticaret ve Sanayi Odası çok amaçlı salonunda düzenlenen seminer öncesi bir konuşma yapan İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı, ?Üyelerimize yönelik eğitim ve bilgilendirme amaçlı bu seminerin faydalı olacağını düşünüyoruz. Acımasız rekabet kurallarının oluştuğu günümüzde İnegöllü işadamlarımıza devlet desteği KOSGEB ile alakalı önemli bilgi ve gelişmeleri KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ'dan alacağız. Dolayısıyla üyelerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum.? dedi.

KOSGEB destekleri ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu söyleyen KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ ise ?Eskiden 'devletten destek almak kolay değildir' diye bir anlayış vardı. Bunun haklılık payı var. Ancak artık eskisi gibi değil." dedi.

İnegöl fuarlarını desteklediklerini belirten Akdağ, "Biz işadamlarımızı ellerinde tanıtım kataloglarıyla yurt dışında görmek istiyoruz. İşletmeleri dört yıllık üniversite mezunu çalıştırmaları karşılığında niteliğine göre destekliyoruz. Firmaların büyümesi için dışarıdan hizmet almasını da destekliyoruz.? diye konuştu.

TÜV Rheinland, TÜRKAK akreditesini aldığında İnegöl mobilyacısını patent ürünlerinde yüzde 50 masrafları karşıladıklarını bildiren Akdağ, şunları söyledi: "Firmaların vazgeçilmezi Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını destekliyoruz. Bu konuyla ilgili ne kadar konuşulsa yeridir. Devlet bu konuya çok önem verdiği için yüzde 75'ini destekliyor. Devlet bir verirken, üç almasını verebilecek işletmeleri arıyor. İşletmeler de Ar-Ge ye özel önem veriyor. İşletmeler mutlaka Ar-Ge yapmalı. Biz yenilik peşinde koşan işletmeler arıyoruz. Ayrıca destekleme projeleri geliştirin onu da destekleyelim."

Proje yapmanın bir kültür istediğini ve 6 aylık, bir yıllık sürdürebilir projeler olması gerektiğine işaret eden Akdağ, "Ben proje konusunda çok umutluydum ancak beklentilerin çok altında kaldı. 2004 yılında yapılan istatistiklere göre yeni açılan işletmelerin beş yıl sonra yüzde 70 i kapandığını gördük. Biz bunu kabullenemedik. Biz de yeni girişimcileri destekleme kararı aldık. Yeni girişimleri bir eğitimden geçireceğiz. İnegöl Ticaret Odası'yla bu konuda eğitim programı protokolü imzaladık.?

Program sonunda İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı, Bursa KOSGEB Başkanı Ahmet Akdağ'a teşekkür plaketi takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber