Türk-İş 9. Bölge Başkanı Gözgeç açıklaması

(Türk-İş) 9.Bölge Başkanı Orhan Gözgeç, "Ekonomik sıkıntılar nedeniyle, bazı bölge başkanlıkları için kapatma kararı alındı."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

(Türk-İş) 9. Bölge Başkanı Orhan Gözgeç, "Ekonomik sıkıntılar nedeniyle, bazı bölge başkanlıkları için kapatma kararı alındı. Kapatılanlardan birisi de Erzurum'dur" dedi.

Türk-İş'e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte, basın toplantısı düzenleyen Gözgeç, 1952 yılında hizmet vermeye başlayan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun ekonomik sıkıntıları aşmak için çeşitli kararlar aldığını söyledi.

Alınan kararların arasında Erzurum, Samsun, Konya ve Kayseri bölge başkanlıklarının kapatıldığını belirten Gözgeç, şöyle konuştu:

"Yaklaşık, 35 yıllık sendikacılık hayatımda uzun yıllar farklı görevlerde bulundum. 1952 tarihinden itibaren Türk-İş çeşitli mücadeleler vererek ağını genişletmiş ve örgütlenmiştir. Fakat günümüzde özelleştirmeler ve bazı işyerlerinin kapanması nedeniyle 3 buçuk milyon olan üye sayımız bugün itibariyle, 500-600 bine kadar düştü. Bu önemli ölçüde ekonomik kayıp oluşturdu. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle, bazı bölge başkanlıkları için kapatma kararı alındı. Kapatılanlardan birisi de Erzurum'dur. bundan sonra söz konusu iller temsilcilik nezdinde hizmetlerin sürdürecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber