5. Çocuk Şenliği Kültürpark'ta yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, 5. Çocuk Şenliği ile okul öncesi eğitimi alamayan çocukların ailelerine okul öncesi eğitiminin önemini anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bursa Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Birliği Derneği'nin işbirliği ile 3 Haziran Pazar günü Kültürpark'ta gerçekleştirilecek 5. Çocuk Şenliği'nin tanıtım toplantısı Özgen Çay Bahçesi'nde yapıldı.

Okul öncesi eğitimin çocukları hayata hazırlamak için önemli bir faktör olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, ?Okul öncesi eğitim kurumları çocukları eğitim hayatına hazırlanması aşamasında büyük katkı sağlayan yerlerden biridir. Çünkü çocukların zihni 5 yaşına kadar çok açıktır ve bu dönemde alabileceği her şeyi alır. Özellikle günlük aktivasyonları ve gelecek dönemlerde eğitim hayatına katkı koyacak bütün ön bilgilerin temeli burada atılmış oluyor.? dedi.

Okul öncesi eğitim kurumlarının çalışan kadınların aile içindeki yükünü azaltarak sosyal hayatlarına katkı sağladığını vurgulayan Özkul, ?Okul öncesi eğitim kurumlarının çocuğa sonraki dönemde eğitim hayatına ve günlük aktivasyonlarının öğretilmesinde sağladığı katkı ile çalışan kadınların sırtından ciddi bir yük almaktadır. Okul öncesi eğitim bu anlamda çalışma hayatına katılan kadınların sosyal hayata kazandırmasında büyük önem taşıyor.? diye konuştu.

Yaklaşık 3 aydır şenlik hazırlıklarını sürdürdüklerini hatırlatan Bursa Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Oğuzhan Nuhut ise "Okula başlama çağının 72 aya çekilmesiyle birlikte okul öncesi eğitim 3 yaşa alınmalıdır. Hiç eğitim almamış, kendisini oyun ve dramalarla ifade eden bir çocuğu alıp kalemle, kâğıtla ifade etmesini beklemek çok büyük bir risktir. Bu yüzden eğitimin ilk basamağı olan okul öncesi eğitimden faydalanma oranının yüzde 90'ların üzerine çıkarılması daha sağlıklı ve yapıcı olacaktır."

Okul öncesi eğitimini alamayan çocukları ve onların ailelerini bir gün de olsa özendirerek farkındalık oluşturmak amacıyla 5. Çocuk Şenliği'ni düzenlediklerine vurgu yapan Nuhut, "25 okul öncesi eğitim kurumunun katılacağı 5. Çocuk Şenliği'nde farklı farklı standlar yer alacak. Standlarda çocuklara yönelik el becerilerini geliştirici, öz güvenini arttırıcı etkinlikler ve yarışlar düzenlenecek. Ayrıca okul öncesi eğitime hizmet veren diğer farklı kurumlarda ödülleri ile katkı sağlayacaklar.? şeklinde konuştu.

Sabahtan akşama kadar gerçekleşecek şenliğin piknik havasında geçeceğini ümit ettiklerini dile getiren Nuhut, 3 Haziran Pazar günü Kültürpark'taki 5. Çocuk Şenliği'ne tüm Bursalıların davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber