Polis ile eylemciler arasında arbede çıktı

Eskişehir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki Hopa ziyareti sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybettiği iddia edilen Metin Lokumcu'yu anmak için bir araya gelen eylemciler, polise saldırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylemcilerin taş ve sopalarla saldırmasının ardından polis, göstericilere biber gazı ile müdahalede bulundu. Çıkan arbedede çok sayıda gösterici yaralandı.

2011 yılında hayatını kaybeden Metin Lokumcu'yu anmak için bir araya gelen ÖDP, EMEP, TKP Kolllektifler ve çeşitli sol örgütlere üye bir grup, Yunus Emre Caddesi'nde bulunan AK Parti Eskişehir il binasına yürümek istedi. Polis, eylemin yasa dışı olduğu gerekçesiyle grubun binaya yürümesini engelledi. AK Parti binasının yakındaki ara sokaklarda eylemciler, ellerindeki pankart sopalarla polis ekiplerine saldırdı. Güvenlik güçlerinin uyarılarını dikkate almayan eylemcilere polis, biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada polis ile öğrenciler arasında arbede çıktı. Arbede sırasında eylemciler zor anlar yaşadı. Bu arada bazı eylemcilerin çeşitli yerlerinden yaralandıkları görüldü.

Polisin durumu kontrol altına almasının ardından grup, ara sokaklara doğru dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber