Yayımcılar korsana karşı emniyetle organize oldu

Son yıllarda polisin korsan kitap sektörüne yaptığı operasyonlardan memnun olan yayımcı şirketler, okullarda fotokopi ile çoğaltılan eğitim yayınlarını engelleyebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan destek istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda polisin korsan kitap sektörüne yaptığı operasyonlardan memnun olan yayımcı şirketler, okullarda fotokopi ile çoğaltılan eğitim yayınlarını engelleyebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan destek istedi. Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Bayram Murat, ?Federasyon olarak son yıllarda polisle ortaklaşa yaptığımız çalışmalar neticesinde korsan kitap sektörüne büyük darbe vuruldu. Fakat okullarda ve üniversitelerde fotokopi ile çoğaltılan kitaplara müdahale edemiyoruz. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullarda yapılan korsan faaliyetlerine karşı bize yardımcı olmasını istiyoruz.? dedi.

Yayımcı şirketler ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü personelini bir araya getiren ?Korsana Karşı Sürekli Mücadele' programında konuşan Bayram Murat ?Yayımcı şirketlerin Türkiye'deki ekonomik büyüklüğü 2 milyon TL'yi geçti. Bu sektör için sevindirici bir durum. Fakat normal sektörün yüzde 50'si kadar korsan kitap bulunuyor. Bunların büyük çoğunluğunu ise okullarda çoğaltılan kitaplar oluşturuyor. Eğitilmiş çevreler bile fotokopi ile yayınlarımızı çoğaltmayı sempatik bir suç olarak görüyor.? ifadelerini kullandı.

SON 8 YILDA İSTANBUL'DA 11 MİLYON KORSAN KİTAP YAKALANDI

?Korsana Karşı Sürekli Mücadele' programına katılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Mithat Aynacı, son 8 yılda 11 milyon korsan kitap yakaladıklarını belirtti.

Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri ile YAYFED'in ortaklaşa yaptığı çalışmalar sonucunda korsan kitaplarla mücadelede ciddi yol alındığını belirten Aynacı, ?Yapılan çalışmalar sayesinde 2004'ten bu yana 3 bin 977 adet operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarla 7 bin 591 kişi gözaltına alındı ve 11 milyon 152 bin 553 kitaba el konuldu. Ayrıca 210 matbaa kapatılmış, operasyonlardan toplam 133 milyon TL elde ettik'' şeklinde konuştu.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber