ÖSS'deki 4 sorunun hatalı olduğu iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'da görev yapan 3 öğretmen, ÖSS sınavındaki 4 sorunun hatalı olduğunu, ancak bunların bugüne kadar dile getirilmediğini iddia etti. Kastamonu Fen Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapan Ahmet Yücel, matematik bölümündeki 42. sorusunda veri eksikliğinin bulunduğunu ve sorunun öğrenciyi yanılttığını iddia etti. Sorunun öğrencinin yorum yapmasına imkan tanımadığını ve varsayımlar üzerinden çözüm yapılabildiğini ileri süren öğretmen Yücel, "Varsayımlar üzerinden soru çözüldüğünde zaman kaybına neden oluyor. Bundan da öğrenci zarar görüyor" dedi.

Kastamonu Mütevelli Dershanesi kimya öğretmeni Sayit İdrisoğlu'da, kimya bölümündeki 69. soruda "boşluk" kelimesinin bulunmadığını iddia etti. Olayın sınava giren öğrencisi Savaş Karataştan'ın kendisine sorması üzerine ortaya çıktığını, 1995-1996 ve 1999 yıllarında gazlar konusuyla ilgili olarak çıkan kimya bölümü ÖSS sorularında, kapalı uçlu manometrelerde "boşluk" belirtilmesine rağmen, bu yılki soruda bunun belirtilmediğini ileri süren öğretmen İdrisoğlu, sorunun kesinlikle hatalı olduğunu yetkililerin bu konuda mutlaka bir düzeltmeye gitmeleri gerektiğini söyledi.

ÖSS sorularının yanlış olduğuna yönelik iddialar bununla da bitmedi. Aynı dershanede Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Yücel Uçar da, sözel bölümdeki 2 Türkçe sorusunun da hatalı olduğunu ve sorular içinde 2 ayrı cevabının bulunduğunu iddia etti.

Uçar, "23. soruda cevap olarak verilen A seçeneğinin yanında D seçeneğinde de anlatım bozukluğu var. 22. soruda cevap olarak verilen B seçeneğinin yanında E seçeneğinde de gereksiz sözcük kullanımından anlatım bozukluğu var" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber