Şehzadeli Kızıltuğ, Matematik Olimpiyatları Milli Takımı'na seçildi

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, okulun öğrencilerinden Emre Kızıltuğ'un Bilkent Üniversitesi'nde yapılan 16. Genç Balkan Matematik Olimpiyatları takım seçme sınavında başarı göstererek milli takıma seçildiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müdür Yılmaz, okulda düzenlediği basın toplantısında elde edilen başarının çok önemli olduğunu, Kızıltuğ'un 25-29 Haziran tarihlerinde Yunanistan'da yapılacak olan 16. Genç Balkan Dünya Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

2011-2012 eğitim, öğretim döneminde TÜBİTAK İlköğretim Matematik Olimpiyatları'nda başarı gösteren öğrencileri Emre Kızıltuğ'un, şubat ayında kış milli takımına çağrıldığını, 27-28 Mayıs tarihleri arasında yapılan olimpiyat seçmeleri sınavında da başarı göstererek Türkiye'yi temsil edecek 6 kişilik takımın içinde yer almaya hak kazandığı bilgisini verdi. Manisa'nın ilköğretim okulları arasında milli takıma ilk defa bir öğrenci gönderdiğine dikkati çeken Yılmaz, padişahlar yetiştiren Manisa'nın bilim adamları yetiştiren bir il olarak da anılmasını istediklerini dile getirdi.

Başarılı öğrenci Kızıltuğ'un babası Yusuf Kızıltuğ ise Emre'nin daha ilkokul birinci sınıftan itibaren disiplinli bir çalışma temposu içinde olduğunu, başarıları ile gurur duydukları çocuklarının Yunanistan'da da iyi bir sonuç elde edeceğine inandıklarını söyledi.

Emre Kızıltuğ da Türkiye'yi Yunanistan da yapılacak olan Matematik olimpiyatlarında temsil edecek olmanın heyecanını yaşadığını, başarısında okulu, ailesi ve kendisi için yapılan duaların etkili olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber