Borçlu belediyenin elektriği kesildi, belde susuz kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne bağlı Söğütlü Belde Belediyesi'nin elektriği, 400 bin YTL'lik borcu nedeniyle kesilince, belde susuz kaldı. Söğütlü Belediye Başkanı Cuma Yıldırım, borcu nedeni ile belediyenin elektriğinin kesildiğini ifade ederek, "Evlere içme suyunu elektrik pompaları ile gönderiyorduk, elektriklerimiz habersizce kesilince hazırlıksız yakalandık. Şu an için beldenin içme suyu dahi yok. İnsanlarda oluşabilecek herhangi bir salgın hastalığa karşı İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'ndan yardım istedik, belde içerisinde insanların toplu bulunduğu ortamları ve evlerde sağlık taraması ve çevre temizliği kontrolünde bulundular" dedi.

TEDAŞ'a geçmişten gelen 400 bin YTL borçları olduğunu kaydeden Yıldırım, "Türkiye'de çoğu belediyenin elektrik borcu bulunmaktadır. Fakat hiçbirinin de elektriği kesilmemiştir. Söğütlü Belediyesi olarak bizim elektriğimizin neden kesildiğine hala bir anlam verebilmiş değilim. Bu mağduriyetin giderilmesi için TEDAŞ İl Müdürlüğü yetkililerinden çözüm önerisi bekliyoruz" diye konuştu.

Belediyenin elektriğinin kendilerine haber dahi verilmeden kesildiğini ileri süren Belediye Başkanı Cuma Yıldırım, şunları söyledi:

"'İnsan sağlığı her şeyden önemli' diyorlar fakat insanlar temizlikte kullanmak için temiz su dahi bulmakta güçlük çekiyor. 2 gündür içme suyu sıkıntısı yaşıyoruz. Bu konuyla ilgili Kaymakamımız Orhan Mardinli'den destek istedik, 'Kasabamızda salgın hastalıklar baş gösterebilir, bunun sorumlusu kim olacak?' dediğimizde kendisi bizleri kırmayarak ilgililerle birebir görüşüp sorunun çözüme kavuşturulması için gerekli gayreti göstereceğini söyledi.

Salgın hastalıkların önlenmesi ve insanların sağlık taramasından geçirilmesi amacı ile beldemize İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'ndan sağlık ekipleri gönderilmesini istedi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber