Madeş, atölyeden ihracat rekortmenliğine ulaştı

40 yıl önce kurdukları metal atölyesinde üretime başlayarak ofis mobilyaları alanında faaliyet gösteren Bartınlı Madeş Firması, 2011 yılında mobilya sektöründe en yüksek ihracat yapan 3. firma oldu. 2011 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni'nde Madeş'e ödülünü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan takdim etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB)'nin yeni hizmet binasının açılışını yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, başarılı ihracatçılara ödül verdi. Törende konuşan OAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Kahraman, Türkiye'nin toplam ihracatına olan katkılarının yüzde 8 oranında olduğunu söyledi. Toplam 10,2 milyar dolarlık ihracat rakamlarını daha üst seviyelere taşıma gayreti içinde olduklarını belirten Kahraman, ihracatçılara destek olduğu için Bakan Çağlayan'a teşekkür etti.

Göreve başladığından bu yana Türkiye'nin ihracatını arttırabilmek amacıyla ülke ülke gezdiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı konuşmada ?Dağda gezen kurt, evdeki aslandan daha güçlüdür' benzetmesi yaparak şöyle konuştu: "Biz bu sayede kriz dönemlerinde bile büyüdük, ihracatımızı arttırdık. Bizim dönemimizdeki ihracat rakamları, Cumhuriyet dönemindeki rakamları çok gerilerde bıraktı. Ama bunu yeterli olarak görmüyoruz. İhracatçı Birlikleri olarak sizlerin belirlediği 2023 yılında 500 Milyar dolarlık ihracat hedefini, hükümet olarak milli politika olarak kabul ettik. Bu konuda var gücümüzle sizlerin yanınızdayız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber