Eğitim-Sen örgütlenme çağrısı yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, insan haklarına saygılı bir demokrasi anlayışının oluşması için toplumun tüm kesimlerine örgütlenme çağrısı yaptı.

Eğitim-Sen, Başbakanlık'a "Örgütlü Toplum Demokratik Türkiye" başlıklı dilekçe verdi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), dün Başbakanlık'a "Örgütlü Toplum Demokratik Türkiye" başlıklı dilekçe verdi ve insan haklarına saygılı bir demokrasi anlayışının oluşması için toplumun her kesimini örgütlenmeye çağırdı.

Eğitim-Sen üyeleri,sendikanın genel merkezinden Başbakanlık C kapısı girişine kadar "Eğitim-Sen kapatılamaz", "Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır" sloganlarıyla yürüdüler.

Burada polis tarafından durdurulan Eğitim-Sen üyelerinin yürüyüşe devam etmelerine izin verilmedi.

Daha sonra sendika adına Genel Başkan Alaaddin Dinçer ve beş Merkez Yönetim Kurulu üyesi, "Örgütlü Toplum Demokratik Türkiye" başlıklı dilekçeleri Başbakanlık'a teslim etti.

Alaaddin Dinçer, yaptığı açıklamada, "Türk toplumunun demokratikleşmesi ve örgütlenmesi önünde pek çok yasal ve uygulamalardan kaynaklı engeller olduğunu" söyledi.

Dinçer, "Türkiye'nin demokratikleşmesi için yasal değişikliklerin zaman geçirilmeden yapılması ve bu değişikliklerin yaşama geçirilmesi, ayrıca değişikliğe direnç gösteren birtakım yapıların denetim altına alınması gerekli" dedi.

Dinçer, insan haklarına saygılı bir demokrasi anlayışının oluşması için toplumun her kesiminin örgütlenmesinin zorunlu olduğunu ifade ederek,toplumun tüm kesimlerini "demokratik bir Türkiye için" örgütlenmeye çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber