Fakir öğrenciye yardım parasından aidat kesintisi

Adana'da bir ilköğretim okulunda eğitim gören fakir öğrencilere yılda iki kez devlet tarafından yapılan yardım parasından 10 TL aidat kesintisi yapıldığı ileri sürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir ilköğretim okulunda eğitim gören fakir öğrencilere yılda iki kez devlet tarafından yapılan yardım parasından 10 TL aidat kesintisi yapıldığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi'ndeki Koza İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre muhtar ve okul yönetimi tarafından belirlenen fakir ailelerin çocuklarına 50 TL olarak yılda iki kez para yardımı yapıldı. Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından okul yönetiminin verdiği isim listesine göre okula gönderilen para müdür tarafından fakir öğrencileri tek tek dağıtıldı. Dağıtım sırasında okul müdürü öğrencilerden okulun temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi, okulun tamiratı ve araç gereçlerin alınması için her ay aldığı 10 TL aidat parasını fakir çocuklardan alamadığı için sosyal yardımlaşmanın yaptığı yardım parasından kesti. Bu duruma fark eden aileler ise kaymakamlığa ve milli eğitime şikayette bulundu. Bunun üzerine okul yönetimi hakkında inceleme başlattı.

Koza İlköğretim Okulu'nda 3 çocuğu okuyan ve 1 çocuğuna yardım parası alan Gurbet Uyuğ (35), "Benim eşim inşaatlarda çalışarak 6 çocuğa bakmaya çalışıyor. Ben hiç okula gitmedim ama bütün çocuklarımı okutmaya çalışıyorum. Devlette çocukların okuması için bize para yardımında bulunuyor. Çocuklarımdan birine okul yönetimi vasıtasıyla para verdiler. Onun da 10 TL'sini aidat parası diye geri aldılar. Devlet zaten bize fakir olduğumuz için yardım ediyor. Bu yardım parasından niye kesinti oluyor anlamadım. Durumumuz iyi olsa neyse ancak çocukları zor okutuyoruz" diye konuştu.

7. sınıfa giden Zehra Uyuğ (13), 2. sınıfa giden kardeşi Kader Uyuğ'un (8) yardım parası oldığını belirterek, "Bu paranın 10 TL'sini de kestiler. Biz zaten fakir olduğumuz için para veriyorlar onun da bir kısmını müdür kesiyor. O zaman yardımın bir anlamı kalmıyor ki. Ben büyüyünce öğretmen olacağım ama fakir çocuklara devletin verdiği parayı kesmeyeceğim" dedi.

Uyuğ ailesinin yanı sıra Sabiha Aka, Gülten Sarıkuşçu ve Zübeyde Yoksul isimli ailelerde okulun verdiği yardım parasında aidat parası kestiği için şikayetçi olduklarını bildirdi.

"İNCELEME BAŞLATACAĞIM"

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, konuyla ilgili velilerin şikayeti üzerine araştırma başlatıldığını, gelen şikayetlerin artması üzerine inceleme başlatılacağını söyleyerek, "Devletin vermiş olduğu yardım parasından aidat parası alınamaz. Ben böyle bir şeyin olacağına inanmıyorum. Olayda bir yanlış anlaşılma olduğuna inanıyorum. Konuyla ilgili inceleme yapıyoruz, arkadaşlar daha detaylı bir rapor hazırlayacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber