'Rüşvet almam' sözleşmesi memura hakarettir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında imzaya açılan ve 12 Temmuz'a kadar tüm memurların imzalamaları gereken 'Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesine" sert tepki gösteren Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Eğitim Sekreteri ve Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan AVCI, bu sözleşme ile bütün memurların zan altında bırakıldığını ve bu uygulamanın derhal geri çekilmesi gerektiğine işaret ederek;

"Rüşvet almayacağım sözleşmesini önce politikacılar imzalasın" dedi.

Bir kaç kendini bilmez yüzünden milyonlarca çalışanın töhmet altında bırakıldığını ve rüşvet alan için yeminin zaten geçerli olmadığını vurgulayan Gürkan Avcı, tepkilerini şöyle sürdürdü.

"Rüşvet alan isterse bin kere yemin edip imza atsın hiç bir şey onun için fark etmez. Ayrıca Hukuk Devletinin bu tür uygulamalarla muhatap olması başka mesajlar içerir. AKP hükümetinin memuru azarlayan, küçümseyen, tahkir eden beyanlarından sonra "rüşvet almayacağım sözleşmesini" memura dayatması halkın gözünde memurun itibarını zedelemeye dönük bir amaç taşımaktadır. AKP hükümetinin memurlar üzerine yaptığı bu acımasız defans İMF ve AB boyunduruğundaki devlet reformlarını uygulamak için uygun ortam hazırlamaya dönük çalışmalardır.

Açlık sınırının altında bir ücretle devletine ve milletine hizmet eden iki buçuk milyon kamu çalışanını bir kaç siyasetçi ve sermaye işbirlikçisi memurun ihanetinden dolayı karalamak yanlıştır.

Öte yandan eğer böyle bir kuşku var ise kanunlar vardır, gereği de yapılmaktadır. Memurların bu tür uygulamalarla muhatap edilmesi, ailelerini de olumsuz yönde etkilemektedir. Zaten hiçbir memur veya bürokratın iktidar sahipleriyle işbirliği yapmadan rüşvet alması, ihaleye fesat bulaştırması mümkün değildir. Eğer ortada suçlu varsa o da kendileridir. Bu yanlış uygulamayı kınıyor ve derhal geri çekilmesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber