Karadeniz her mevsim bir başka güzel

"Karaelmas Diyarı" Zonguldak'ta, ilkbaharla birlikte yeşile bürünen ormanlar eşsiz güzellikler sunuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 180 bin hektar Ormana sahip kentte, sık ağaçların arasında sonbahardan kalan dökülmüş yapraklar, çiçek açan bitkiler ile ormanın yeşil görüntüsü, seyir zevki doyumsuz manzaralar oluşturuyor.

Kent merkezinin birkaç kilometre ötesinde bile ağaçlara rastlanan kentte, yeşil tonların oluşturduğu renk cümbüşüne eşlik eden dereler, yürüyüş parkurlarını çevreleyen ormanlar ile kuş sesleri şehir yaşamından sıkılanlara huzur veriyor.

İğne ve yayvan Yapraklı ağaçlar ve çeşitli orman altı bitki örtüsüyle "doğa yürüyüşü" ve "foto safari" gibi aktiviteler yapılabilen Zonguldak ormanlarında, her mevsim yaşanan renk cümbüşü keşif bekliyor.

Elvanpazarcık beldesindeki piknikçilerin vazgeçilmez yerlerinden Kent Ormanı ile Göldağı ormanlarının yanı sıra Harmankaya Şelaleleri, doğaseverleri ve fotoğrafçıları cezbediyor.

Yürüyüş parkurlarında gezmenin keyfini yaşayan doğaseverler, ormanın içinden akan derelerin üzerlerine yapılmış köprülerde, eşsiz manzara eşliğinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber