Hayrünnisa Gül'den eşine sürpriz davet

Hayrünnisa Gül, 81 ilden 81 yıldız projesinin 2012 yıldızları tanıtım toplantısındaki konuşmasının ardından Abdullah Gül'ü kürsüye davet etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himaye ettiği 81 ilden 81 yıldız projesinin 2012 yıldızları tanıtım toplantısı, Abant'ta yapıldı.

Hayrünnisa Gül, buradaki konuşmasında, sözlerine ''Yaz aylarına adım attığımız şu günlerde, güzel yurdumuzun cennet köşelerinden Abant'ta böyle canlı, neşeli, enerji dolu bir ortamda genç ve dinamik bir toplulukla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum'' diye başladı.

Hayrünnisa Gül, gençlerin, başarılarının, gelecekte de milletin gurur kaynağı olacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Bugün sizleri buraya getiren başarılarınızdan öte bilimde, sporda, sanatta geleceğin yıldızları olacağınıza, dünya çapında başarılara imza atacağınıza inandığımız için sizlere yıldız adını verdik. İleride belki de '81 yıldız' kuşağı olarak anılacaksınız, başarılarınızla bir ekol olacaksınız. Biz büyük bir aileyiz. Aile fertlerinin, kardeşlerin birbirine destek olduğu gibi sizlerin de birbirine destek çıkmanızı istiyorum.''

Cumhurbaşkanı Gül'ü kürsüye davet etti

Hayrünnisa Gül, konuşmasının ardından, ''Eminim ki Abdullah Bey'in de sizlere söyleyecekleri vardır. Belki gençlerin de Cumhur babalarından duymak isteyecekleri vardır'' diyerek, Gül'ü kürsüye davet etti.

Hayrünnisa Gül'ün ısrarıyla kürsüye gelen Gül, bunun kendisi için sürpriz olduğunu, programda konuşmasının öngörülmediğini ancak gençlere hitap etmenin de kendisi için zevk olduğunu söyledi.

Projenin içinde Hayrünnisa Gül'ün olduğunu ancak kendisinin de yapılanları takip ettiğini ve desteklediğini dile getiren Gül, tanıtım filminde çocukların ne kadar başarılı olduklarını öğrendiğini söyledi.

Kendinizi teknolojiye sevk edin

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

''Hayatımızı değiştiren büyük buluşları yapanlar, büyük teknolojileri keşfedenler 50, 60, 70 yaşında profesörler değil. Üniversitede okurken kendilerini bilime veren ve bu işlere kafa yoran, zaman harcayan, kimi garajda, kimi evinin bahçesinde, kimi dükkanının tezgahının arkasında bu işlerle uğraşıp bu buluşları yapanlar. Kıyafetleri de sokaktaki herhangi bir kişinin kıyafeti. Kravatsız, ütüsüz, ceketsiz, makyajsız, kotla, tişörtüyle dünyanın en büyük firmalarının ya sahipleri ya yöneticileri. Bu heyecanı muhakkak Türk gençliğinin de yaşaması lazım ki aynı başarılar bizden de çıksın.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber