OKÜ, mezunlarını törenle uğurladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 4. dönem mezunlarını verdi. OKÜ 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni üniversite yerleşkesinde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, bu yıl ilk defa sosyal bilimler ve fen bilimleri enstitülerinde yürüttükleri lisansüstü çalışmalarını başarıyla tamamlayan öğrencileri de mezun ettiklerini söyledi.

Mezuniyet törenlerinde mezun öğrencilerle gurur duymalarının yanı sıra üniversitenin ulaşmış olduğu noktayı da değerlendirdiklerini kaydeden Büyükalaca, ?Üniversitemiz, bugün kendisi ile aynı dönemde kurulmuş olan pek çok üniversiteden, farklı alanlarda birkaç adım öndedir. Yalnızca genç üniversiteler arasında değil, pek çok köklü üniversiteyle de rekabet edebilme seviyesine hızla yükselmektedir. Bugün, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak geldiğimiz noktada, meslek yüksekokullarımızda ön lisans ve fakültelerimizde lisans öğrencileri yetiştirmenin yanında; bilimsel kalkınmanın temelini oluşturan lisansüstü öğretimini de enstitülerimizde verir düzeye geldik. Bu yıl ilk defa Meslek Yüksekokulu mezunlarımızın yanında, sosyal bilimler ve fen bilimleri enstitülerinde yürüttükleri lisansüstü çalışmalarını başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi de mezun ettik.? dedi.

Üniversite Birincisi Kadirli Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Hacer Akgül de konuşmasında meslek sahibi olarak mezun oldukları bugünden sonra kendilerini yeni bir yaşamın beklediğini ifade etti. Hacer Akgül, ?Ailelerimize, üniversitemize ve en önemlisi de vatanımıza faydalı bireyler olmamız için yapmamız gerekenleri asla unutmamalıyız. Bizler için beslenen umutları yeşertmek bizim görevimizdir.? diye konuştu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi dördüncü dönem mezunlarından üniversite birincisi Kadirli Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Hacer Akgül'e başarı belgesi ve üniversitenin armağanı olan altını Vali Celalettin Cerrah verdi. Vali Cerrah, tüm öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Tören mezun öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber