Teziç ?katsayı aynen kalsın' demiş

Haber Giriş : 24 Haziran 2005 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da önceki gün yapılan YÖK Genel Kurulu'nda Erdoğan Teziç'in katsayı adaletsizliğinin sürmesinden yana oy kullandığı ortaya çıktı.

Uygulamanın devamının 7 lehte oya karşılık Teziç'in de aralarında bulunduğu 9 üyenin oyu ile kıl payı kabul edildiği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre Genel Kurul'da önce mevcut katsayı sisteminin değiştirilip değiştirilmemesi oylandı. Oylamada YÖK Başkanı Erdoğan Teziç dahil 9 üye katsayının aynen muhafaza edilmesi, 7 üye ise katsayının değiştirilmesi yönünde oy kullandı. ÖSS'de lise müfredatından soru sorulması için alınan karar ise 5'e karşı 11 oyla alındı. Rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamayan Necmi Yüzbaşıoğlu ve Ali Ekrem Özkul'un dışında 16 üyeyle toplanan Genel Kurul'da meslek liselerinin önünü kesen katsayı uygulamasının aynen devamından yana oy kullanan üyeler şunlar: Erdoğan Teziç, Ethem Tolga, İsa Eşme, Atilla Eriş, Ayber Ertepınar, Engin Nami Nomer, Özgün Ökmen, Ülkü Azrak ve İlhan Tekeli.

Öte yandan YÖK Genel Kurulu'nda 7 üye ise katsayı adaletsizliğinin giderilmesi gerektiği yönünde oy kullandı. Bu üyeler arasında 6 yıl önce bugünkü uygulamaya imza atanlardan Barbaros Günçer, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan ile eski ÖSYM Başkanı ve YÖK Başkan Vekili Savaş Küçükyavuz'un da bulunması dikkat çekti. Katsayıların iyileştirilmesi yönünde oy kullanan diğer üyeler ise YÖK üyeliğine Bakanlar Kurulu listesinden atanan Halis Ayhan, Bülent Zülfikar ve Ömer Faruk Batırel ile Üniversitelerarası Kurul listesinden üye olan Mustafa İlhan.

Toplantıda oyçokluğu ile alınan ?ÖSS'de bütün lise müfredatından soru sorulması' kararı ise 5'e karşı 11 oyla çıktı. Üyeler Halis Ayhan, Atilla Eriş, Barbaros Günçer, Savaş Küçükyavuz ve Mustafa İlhan bu karara karşı çıktı. Diğer üyeler ise karara olumlu oy verdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber