Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kadın Nesrin Olgun açıklaması

Manş Denizi'ni yüzerek geçebilen ilk ve son Türk kadını Nesrin Olgun, kendisinin bu başarıyı yakalayan son kadın olmasını, bugünkü eğitim sistemine bağladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da düzenlenen Avrupa Açık Deniz Yüzme Yarışları'na onur konuğu olarak katılan Nesrin Olgun 29 Ağustos 1979 tarihinde 15 saat 47 dakika yüzerek Atlas Okyanusu ile Kuzey Buz denizini birleştiren Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kadını olmayı başarmıştı.

34 yıl önce yakaladığı bu başarı halen başka bir Türk kadın yüzücü tarafından egale edilemeyen Nesrin Olgun, çok ağır çalışma gerektiren yüzme sporunda başarısız olunmasının sebebini eğitim sistemine bağladı. Hiçbir gencin günlük olarak 6 saat antrenman yapmasının bugünkü eğitim sistemi içinde mümkün olamayacağını söyleyen Olgun "Benim derecemden daha fazla iyi derecede bir kadının yüzmesini istiyorum. Ağır antrenman gerekiyor. Günde 6 saat antrenman yaptım o zaman. Çocuklar asla şimdiki eğitim sisteminden dolayı, günde asla 6 saat çalışamazlar. Bu da üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yüzme sporunda neden çok başarılı olamadığımızın en güzel kanıtıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber