Adana'da eczanelerin çalışma saati değişikliği

Adana'da 1 Haziran tarihinden itibaren öğle saatlerinde ve cumartesi günleri eczanelerin açık olması ile ilgili valilik kararına karşın, kentte çok sayıda eczane bugün faaliyet göstermedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 28 Mayıs'ta verilen 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Kanunun 36. maddesi uyarınca, eczanelerin öğle saatlerinde ve cumartesi günleri açık olmasıyla ilgili önergesini kabul eden Adana Valiliği, 29 Mayıs'ta 4. Bölge Adana Eczacı Odası Başkanlığı'na gönderdiği yazıyla alınan kararı bildirdi.

Yazıda söz konusu karar gereğince 1 Haziran tarihinden itibaren kentte faaliyet gösteren tüm eczanelerin cumartesi de dahil olmak üzere haftanın 6 günü öğle tatili olmaksızın halkın hizmetine açık bırakılmasının öngörüldüğü belirtildi.

Bu karar doğrultusunda, kentte eczanelerin açık olması gereken ilk cumartesi günü birçok eczacının karara uymadığı gözlendi. Özellikle hastanelerin yoğun olduğu merkez Seyhan ilçesindeki Hacı Ömer Sabancı Caddesi'nde faaliyet gösteren eczanelerin kapalı olduğu görüldü.

Kentteki birkaç eczacı ise karar doğrultusunda eczanelerini açarak vatandaşlara hizmet vermeye devam etti.

Merkez Yüreğir ilçesinde faaliyet gösteren eczacı Hasan Organgil, AA muhabirine, kendilerine ulaşan İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısı doğrultusunda cumartesi günü eczanelerini açarak hizmet verdiklerini söyledi.

Organgil, aksi yönde bir bilginin kendilerine ulaşmadığını belirterek,

"Bize gönderilen yazıda 1 Haziran tarihinden başlayarak öğle saatlerinde ve cumartesi günleri eczanelerin açık olacağı bildirildi. Bunun aksi yönde şu ana kadar bize hiçbir bildirimde bulunulmadı. Özellikle hafta içi çalışıp, haftasonu özel hastanelere giden vatandaşların büyük sıkıntısı vardı. Bu kararı kamu menfaati bakımından çok olumlu buluyorum" dedi.

Eczaneden kalp ilaçlarını almaya gelen Asaf Yağlıcı da uygulamayı yerinde bulduğunu vurguladı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da konunun takipçisi olacaklarını, Adana hariç nüfusu 1 milyonun üstünde olan tüm şehirlerde bu uygulamanın olduğunu ifade etti.

Coş, uzun yıllardır hafta sonları çalışmayan eczacılar için bir geçiş süreci tanıyacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Arkadaşlara geçiş süreci tanıyoruz. Belli bir süre sonra ise buna uymayanlar hakkında gerekli işlemi yaparız. Amacımız vatandaşlarımızın ilaca ulaşmasını kolaylaştırmak. Nüfusu 1 milyonun üzerinde olup cumartesi günü kapalı olan tek il Adana'ydı. Bunu önleyip vatandaşlarımızın eczane bulmak için cadde cadde, sokak sokak dolaşmaması, 3 liralık ilaç için 5-10 lira taksi parası harcamaması için böyle bir karar alınmıştır. Bu karar kamu yararına ve hizmet gereklerine de uygundur. Geçiş süreci içinde eczacılarımızın uygulamaya uyum sağlayacaklarını ümit ediyoruz."

Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber