Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış, kendisini yaz boyunca 'arazide' çalışıyor göstererek maaşına ilave 4 milyar 50 milyon lira 'ek ders ücreti aldı.

Haber Giriş : 14 Eylül 2003 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış, kendisini yaz boyunca 'arazide' çalışıyor göstererek maaşına ilave 4 milyar 50 milyon lira 'ek ders ücreti' aldı.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış, kendisi ve eşi Zübeyde Alkış, yaz boyunca arazide 'çalışarak' toplam 8 milyar 100 milyon lira 'ek ders' ücreti aldılar. Prof. Alkış, Haziran-Temmuz aylarında üç, Eylül ayında da üç hafta olmak üzere, yaz boyunca toplam 6 hafta; ilk üç hafta için haftada 40, ikinci üç hafta için haftada 30 saat arazide çalıştığına dair, fakülte kurulundan karar çıkarttı. Böylece Alkış, 4 milyar 50 milyon lira ek kazanç elde etti.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı olması dolayısıyla toplantıdan toplantıya koşan, toplantılar yapan, yeni YÖK Yasa Tasarısı'na karşı görüşlerini açıklamak üzere televizyon televizyon dolaşan, idari işlere mesai ayırmak zorunda olan Alkış'ın, haftada 40 saat arazide nasıl ders verdiği merak konusu oldu.

YTÜ İnşaat Fükültesi Yönetim Kurulu, 1 Nisan 2003 tarihli kararıyla Jeodezi ve Fotoğrametri Mühendisliği Bölümü "Arazi Çalışmaları" ve Çevre Mühendisliği Bölümü "Ölçme Bilgisi Uygulaması" derslerini yürütmek üzere, 23 Haziran-11 Temmuz arasında üç, 1-19 Eylül tarihleri arasında da yine üç haftalık süre için, aralarında Rektör Alkış, eşi Doç. Dr. Zübeyde Alkış, İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Demirel, eşi Prof. Dr. Zerrin Demirel'in de bulunduğu 23 öğretim üyesini görevlendirdi.

Ders saati 45 milyon

Karara göre, ilk üç haftada gündüz dersleri (1. Öğretim) için haftada 30, gece dersleri (2. Öğretim) için 10 saat olmak üzere öğretim üyeleri, haftada 40 saat çalışmış gösterildi, ikinci üç haftada 30 saat, gündüz dersleri verileceği belirtildi. Gündüz derslerinin ücreti saat başına 15 milyon, gece dersleri ücreti de bunun üç katı olan 45 milyon liradan hesaplandığında öğretim üyesi başına bu 'arazi çalışması' 4 milyar 50 milyon liralık ücrete kaynaklık ediyor. Toplam kmaliyet ise 93 milyar 150 milyon Türk lirası.

Uygulama yıllardır sürüyor

7 yıldır YTÜ'de rektörlük yapan Prof. Dr. Ayhan Alkış yönetiminde, yıllardan beri aynı uygulamanın devam ettiği öğrenildi. Rektör ve eşi Zübeyde Alkış ile İnşaat Fakültesi Dekanı Hüseyin Demirel ve eşinin de arazi çalışmasında bulunması dikkat çekti. Derslerin Alkış ve Demirel ailelerine getirisi aile başına 8 milyar 100 milyon lira oldu.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber