GKV'li öğrenciler hem çaldı hem söyledi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın bahar şenlikleri kapsamında sahne alan GKV Okul Orkestrası, seslendirdiği şarkılarla şenliğe gelenleri coşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlerin ilgisini çeken gösterilerde, Gaziantep Valilik Kupası'nı kazanan okul orkestrası konseriyle dinleyenlere güzel bir gece yaşattı.

GKV Özel İlköğretim ve Liselerinden oluşturulan ortak okul orkestrasında solist olarak Hasan Can Ağrıtmış, Vuslat Çalp ve Berke Gündoğdu, basgitarda Bilge Nur Aktaç,

davulda Dilan Kutlay ve elektrogitarda Onur İbanoğlu, Ozan Albayrak görev aldı. Uzun yıllar orkestrayı yarışmalara hazırlayan GAÜN Türk Müziği Konservatuarı öğretim görevlisi Yusuf Özbaş ve GKV Özel İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Nadir Gürsel konserleri değerlendirirken,"Okul orkestramızın bütün üyeleri gerek enstrüman çalan öğrencilerimiz gerek solist öğrencilerimiz usta müzisyenlere taş çıkaracak güce ve olgunluğa erişti. Katıldıkları bütün yarışmaların alternatifsiz şampiyonu olan öğrencilerimiz bu günde bahar şenlikleri etkinlikleri kapsamında okul arkadaşlarına ve ailelerine yönelik konser veriyor. Bahar Şenlikleri kapsamında konser veren ve binlerce öğrenciyi coşturan GKV'liler geçen yıllarda da TRT tarafından düzenlenen liseler arası orkestra yarışmalarında Türkiye ikinciliği elde ederek önemli bir ilke imza atmışlardı" dediler.

Müzik yaparken dinlendiklerini ve ders yoğunluğundan kaynaklanan stresten kurtulduklarını ifade eden orkestra üyeleri de,"Arkadaşlarımızla buluştuğumuz bu konser hem onlar için hem bizim için önem taşıyordu. Yıllardır yaptığımız çalışmaları onlarla paylaşmak, onların desteğini almak bizleri mutlu etti. Müzik çalışmalarımız akademik çalışmalarımızı da olumlu etkiliyor. Müzik yaparken stresten uzaklaşıyor ve kendimizi müziğin sihirli namelerine kaptırıyoruz" dediler.

Düzenlenen konserin ardından orkestra üyeleri arkadaşlarıyla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber