Türkçe'nin çocuklarına Bursa'da çiçekli karşılama

Dünyanın dört bir yanında açılan Türk okullarında Türkçe'yi öğrenen dünya çocukları, 10. kez düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda Bursa'da yapılacak program için İnegöl'de karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Stadyumu'nda yarın düzenlenecek program kapsamında Bursa'ya 25 ülkeden 65 öğrenci geldi.

Onlarca araçlık konvoy eşliğinde ile gelen dünya çocukları konaklayacakları Anatolia Otel'e yerleşti. Otel önünde Bursalı çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Türkçe'nin çocukları, gösterilen ilgiye yine Türkçe teşekkür ederek karşılık verdi. Dünya çocukları, otelde dinlendikten sonra rehberler eşliğinde Bursa'yı gezip alışveriş yapacak. Öğrenceler yarın ise Bursa ile özdeşleşmiş olan İnkaya Çınarı'na çıkarak burada kahvaltı yapacak.

Gürcistan'dan gelen Leyla Kurbanova, Türkiye'yi çok güzel bulduğunu belirterek, ?Çok sıcak kanlı bizleri karşıladılar, bu bizi çok mutlu etti. Bursa'da dördüncü il etkinliğimiz yarın akşam olacak. Otobüste gördüğümüz kadar çok güzel görünüyor inşallah yarın akşam da çok güzel gider. Ben yarın akşam Mehmet Akif'in ?Atiyi Karanlık Görerek' şiirini seslendireceğim.? şeklinde duygularını açıkladı.

Mali'den gelen Yusuf Kebe ise ?Türkiye çok güzel, Bursa da güzel, yemekleri güzel, pastalar çok güzel. Batı projesi adı altında folklor oynayacağım.? dedi.

Gösterilen ilgiden memnun olan öğrenciler, yarın saat 20.30'da Atatürk Stadyumu'nda muhteşem bir gösteri sunacak. Gösteriyi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa protokolü ve çok sayıda vatandaş takip edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber