İbrahim Tennuri Hazretleri anma programı

"Biz ne makamın, ne paranın, ne pulun, hiçbir şeyin esiri olmayacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,

"Biz ne makamın, ne paranın, ne pulun, hiçbir şeyin esiri olmayacağız" dedi.

Yıldız, Melikgazi İlçe Belediyesi tarafından Hisarcık Mahallesi'ndeki Fatih Parkı'nda düzenlenen İbrahim Tennuri Hazretleri anma programında yaptığı konuşmada, Kayseri'nin büyük alimlerin ve evliyaların yaşadığı bir şehir olduğunu söyledi.

Bu kişilerin Kayseri'nin manevi ışığı ve yol göstericisi olduklarını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"İlimiz bu bakımdan bir ayrıcalığa sahiptir. Kayseri adeta alimlerin ve evliyaların yuvası haline de gelmiştir. Biz Kayserililer olarak bu değerlerimize her zaman olduğu gibi sahip çıkacağız. Bugün burada da Anadolu'nun büyük manevi mimarlarından Şeyh İbrahim Tennuri Hazretlerini anacağız. Onun öğütlerini bir kere daha inşallah hatırlamış olacağız."

Yıldız, Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri'nin büyük alimler gibi Kayseri'de uzun yıllar yaşamış, camiler, çeşmeler, hayır kurumları yaptırmış bir zat olduğunu belirterek, iman, fikir ve irfan sahibi bir Allah aşığı olan İbrahim Tennuri Hazretleri'nin, kendisini tasavvufa verdiğini, bu konuda da hocası Akşemseddin Hazretleri'nden aldığını anlattı.

İbrahim Tennuri Hazretleri'nin 5 bin 140 beytlik "Gülzar-ı Manevi" adlı eserini anımsatan Yıldız, bu eserinde İstanbul'un fethini ve Fatih Sultan Mehmet'i anlattığını ve onun da beğenisine mazhar olduğunu kaydetti.

Yıldız, değerlere sahip çıkılması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu değerlerdir bizi yücelten, ileriye taşıyan. Biz ne makamın, ne paranın, ne pulun, hiçbir şeyin esiri olmayacağız. Bunlar gelip geçicidir. Gelip geçici olduğunu bileceğiz, aynı zamanda parayı cebimize değil, kalbimize koyacağız. Büyükler bunu anlatmışlar. Makamın ancak üzerinde oturacağız ama kalbimize o makam oturmayacak. Biz bütün bu öğretilerin ışığı altında, ileriye yön veren, geçmişimizle barışık ve kültürümüzle yoğurulmuş bir şekilde bunları uygulayabilir olacağız."

Yıldız, daha sonra Ak Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya ile vatandaşlara etli pilav dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber