AK Parti Adıyaman Milletvekili Erdoğan açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, tarihi değeri olan Tut Ulu Cami'nin restorasyon ihalesi sonucunda restore edileceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Tut Ulu Cami,tarihi estetik mimari kültürümüzü yansıtan sivil mimari eserlerimizin önemli örneklerinden birisi olduğunu belirtti.

Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Minaresindeki kitabesine göre 1736 tarihinde Hacı Hasan tarafından yapıldığı belirtilen, Tut Ulu Cami restorasyonunda son aşamaya gelindi ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 23 Şubat 2010 tarih ve 63 sayılı kararı ile tescil ettirilen Tut Ulu Cami'nin, tarihi dokusuna uygun olarak restorasyonunun yapılması için yapılan girişimleri sonuçlandırıldı. Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından proje onaylandı ve 2012 yatırım programına alındı. Restorasyon için ödenek ayrıldı. Son aşamaya geldik. Tut Ulu Cami'nin restorasyon ihalesi 27 Haziran 2012 tarihinde yapılacak. İşin tahmini süresi 135 gün olarak öngörülmekte ve Restorasyonun bu yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Tut Ulu Cami'nin restorasyonun yapım aşamasına gelmesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı iken çalışmalarımızda bizlere büyük destek veren şimdiki Milli Savunma Bakanımız ismet Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum. Milletvekilleri olarak ilimizin her köşesine hizmet götürme gayretinde olduğumuzun bilinmesini isterim. Tut Ulu Cami'nin restorasyonun Tut'lu hemşehrilerimiz için şimdiden hayırlı olsun diyor, tüm hemşehrilerimize selam ve saygılar sunuyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber