AK Parti Milletvekili Geldi'den belediyeye eleştiri

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geldi, "Geçen 3 yıl zarfında Giresun kamuoyunun da yakından gördüğü gibi maalesef rutinin ötesinde hiçbir adım göremedik. Mevcudu da koruyamadığını gördük. Bırakın üzerine yeni hizmetler katmayı, bazı adımlar atıldığı düşünülürken, var olan sorunlara da yenileri eklendi." dedi.

Geldi, düzenlediği basın toplantısında, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun 3 yıllık görev süresini değerlendirdi. "29 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nin üzerinden 3 yıl gibi bir zaman geçti. Sayın Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya halk gerçekten yüksek oranda destek vererek göreve getirdi." diyen Geldi, şöyle konuştu:

"Belediye başkanımızı çok fazla eleştirmedik. Özellikle Giresun'un menfaatine yapılabilecek adımlar için, öncelikle halkın iradesine gösterdiğimiz saygı gereği 'zaman verelim, bir müddet izleyelim, arkasına sığınacağı bahaneler ortadan kalksın' diye bekledik. Geçen 3 yıl zarfında Giresun kamuoyunun da yakından gördüğü gibi maalesef rutinin ötesinde hiçbir adım göremedik, mevcudu da koruyamadığını gördük. Bırakın üzerine yeni hizmetler katmayı, bazı adımlar atıldığı düşünülürken, var olan sorunlara da yenileri eklendi. Belediye başkanlığı gerçekten büyük önem arzeden bir liderlik ve vizyon gerektiren makamdır. Biz maalesef bu zamana kadar bunları göremedik. Ortaya koyduğu bir proje yok. Çünkü böyle bir vizyon ve birikimden maalesef yoksun. Bunu, zaman ortaya koydu."

Geldi, Başkan Aksu'nun, Giresun'da 'Gülen Yüz' sloganıyla halkın karşısına çıktığını anımsatarak, "Mahalli idareler seçimi sonrası ben 'Giresun halkı gülen yüz mü, becerikli el mi? ayrımını zaman içerisinde yapacak' demiştim. Gülen yüz insanlara biran iyi bir yaklaşım olarak görünebiliyor. Ama sorunlar dağ gibi büyüdükçe ve çözüm üretmedikçe bu sefer insanlarımız gülen yüzün değil, becerikli elin olması gerektiğini anlamaya başladı. Giresunlu şimdi bunun farkına vardı." diye konuştu.

Giresun'da trafik sorunu bulunduğunu savunan Geldi, sorunun giderek de büyüdüğünü aktardı. AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, "Giresun'da çok büyük trafik sorunu var. Giresun sokakları artık trafik yükünü taşımayaz hale geldi. Giresun şehiriçi trafiği çok daha keşmekeş hale geldi. Bunu vatandaşımız yaşayarak görüyor. Sayın Kerim Aksu'nun gülen yüzü trafik keşmekeşliğine çözüm getiremiyor." dedi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu, Atapark Projesi üzerinden de eleştiren Geldi, Atapark'ın Giresun'a yakışmayan bir hale getirildiğini ifade etti. Geldi, şöyle konuştu: "Atapark bir meydandı. Giresun'un 100 tane meydanı mı vardı da bir tane meydana beton haline, insanları oturamaz hale getirdik. Bari rengini doğru seçseydiniz! Bari bir tartışma açsaydınız! Kamuoyu artaştırması yapsaydınız! Bu kadar patavatsızca bir harcama olur mu? Neye hizmet ediyor. Orada ne amaçla dükkanlar yapılıyor? Bu dükkanlarda hangi toplumsal amaç güdülecek? Önce kamu menfaati düşünülmeli. Gerçekten büyük bir fiyasko. Buraya harcanan paralara yazık. Giresun adına çok yazık. Böyle bir mantık olamaz. Burada sırf dükkan yapma adına 'Ataparkı yıkmak' diye birşey olmaz. Kime ne faydası var şimdi oranın?"

Mehmet Geldi, G City Alışveriş Merkezi üzerinden de Başkan Aksu'yu eleştirdi. Alışveriş merkezi önüne yapılan yeni inşaata tepki gösteren Geldi, buranın Giresun'a ne gibi katkısı olacağını sorguladı. 29 Mart 2009 mahalli idareler seçimi öncesi Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun Giresun halkına 6 ay içinde çöpü çözeceği vaadinde bulunduğunu anımsatan Geldi, "Seçimin üzerinden 3 yıl geçti. Nerede verilen o söz." diye konuştu. Geldi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın belediye başkanı, seçim öncesi '6 ayda çöpü kaldıracağım' dedi, bunu vaad etti. Bunu başaramadı. Orada çöp dağları oluşturuldu. En ufak bir çalışma yapmadı. 36 ay geçti ama hiçbir çalışma yapmadı. Belediye başkanı çözüm üretmek ve düşünmek zorunda. '6 ay içinde çözerim' dedi. Biz de 'bir hazırlığı var' diye düşündük. Ne yaptı? 36 ay geçti. Hangi hazırlığınız var? Kolaycı bir yaklaşım içerisinde olamazsın!"

"Sayın belediye başkanının, Giresun ile ilgili gelecekle ilgili projeler hazırlamasını istiyorum." diyen Geldi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de gönül rahatlığıyla kendisini dinler ve katkı sağlarız. Kendisinin yapamayacağı, yetişemeyeceği yerlerde kendisine destek sağlarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber