Ugandalı öğrenciler olimpiyata destek vermek için İskenderun'a geldi

Uganda'nın Kampala şehrinde faaliyet gösteren Türk okulu Işık Koleji'nden mezun olduktan sonra Türkiye'ye üniversite okumaya gelen öğrenciler, İskenderun'da sevinçle karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Gazi Üniversitesi'nde hazırlık okuyan İbrahim Seruwagi ile Gazi Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi alan Eric Ogwal, Türkçe Olimpiyatları'na destek veriyor.

İskenderun Olimpiyat Tertip Komitesi tarafından ağırlanan Ugandalı öğrenciler, olimpiyata destek veren iş adamlarına teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. İskenderun Ticaret Borsası Başkanı Engin Vayisoğlu'nu makamında ziyaret eden Ugandalı öğrencilerden Eric Ogwal, ?İskenderun'da çok sıcak bir ilgi ile karşılandık. İskenderun Ankara'dan daha güzel. Türkçe Olimpiyatları ülkeler arasında dostluk ve kardeşliğin pekişmesine vesile oluyor. Bu bağlamda Trükçe Olimpiyatlarının İskenderun'da gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.? dedi.

Eric Ogwal, ziyarette söylediği Türkçe şarkı ile Ticaret Borsası başkanı Vayisoğlu'na duygu dolu anlar yaşattı. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Ticaret Borsası Başkanı Engin Vayisoğlu, ?Türkçe Olimpiyatları'nın İskenderun'da yapılması bizler açısından çok güzel. Çalışmalar başladı, gözlerim doldu. Sizleri yetiştiren, Türkçe adını dünyaya duyuran herkese teşekkür ediyoruz. Türkçe'yi dünyaya yayan insanların hepsine teşekkür ediyorum. Sizlere verilen emeklere, sizlerin Türkçe için ettiği emekler bizleri çok duygulandırıyor. Televizyonlarda heyecanla izlediğimiz Tükçe Olimpiyatları'nın bir ayağını da İskenderun'da yaşayacağımız için son derece mutluyum ve bu organizasyonda bizim de katkımız olduğu için onur duymaktayım.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber