Başeskioğlu, belirli bir geçiş dönemi içerisinde, sosyal güvenlik kurumları arasındaki norm ve standart birliğini sağlayarak, tek bir emeklilik rejiminin kurulmasını gerçekleştireceklerini açıkladı

Haber Giriş : 14 Eylül 2003 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başeskioğlu,belirli bir geçiş dönemi içerisinde, sosyal güvenlik kurumları arasındaki norm ve standart birliğini sağlayarak, tek bir emeklilik rejiminin kurulmasını gerçekleştirileceklerini açıkladı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, hükümet olarak ekonomik politikalarla birlikte sosyal politikaları da yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek ''Bir toplumu sadece ekonomik manada refaha kavuşturmak kafi değildir.Bununla birlikte sosyal politikalar uygulayarak, toplumu refah toplumu haline getirmeniz gerekir'' dedi.

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde, belediye ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılarak SSK'ya devredilen 80. Yıl SSK Karacabey Hastanesi, Bakan Başesgioğlu tarafından törenle hizmete açıldı. Başesgioğlu, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Faruk Çelik'in de katıldığı törende yaptığı konuşmada, SSK'nın yaklaşık 34-35 milyon vatandaşa, 140 hastane ve 10 bin personelle hizmet verdiğini belirtti. Hükümet olarak ekonomik politikalara önem verdiklerini, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için de aynı gayreti sarf ettiklerini anlatan Başesgioğlu, ''Bir toplumu sadece ekonomik manada refaha kavuşturmak kafi değildir. Bununla birlikte sosyal politikalar uygulayarak, toplumu refah toplumu haline getirmeniz gerekir. Ekonomik politikalarla birlikte eş zamanlı olarak sosyal politikaları da yerine getirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Başesgioğlu, yeni çıkan SSK Başkanlık Yasası'nın buna iyi bir örnek olduğuna işaret ederek, bu yasanın, kurumun eksik olan personel açığını giderme imkanını vereceğini anlattı. Yasanın yaklaşık 2 bin 700 sözleşmeli personele kadro imkanı sağladığını kaydeden Başesgioğlu, çalışanların özlük haklarında da önemli iyileştirmeler yapılacağını ifade etti.

-''TEK EMEKLİLİK REJİMİ KURULACAK''-

Sosyal güvenlik kurumlarından yararlanan vatandaşlar arasındaki farklılıkları gidermeye amaçladıklarını anlatan Başesgioğlu, şunları söyledi:
''Sosyal güvenlik kurumlarını bütünleştirilmiş bir ağ içine kavuşturarak, hiç bir vatandaşımızı sosyal güvenlik şemsiyesinin dışında bırakmamak için çalışmalarımız sürüyor. Bu sosyal güvenlik kurumları arasındaki norm ve standart birliğini sağlayarak ülkemizde tek bir emeklilik rejiminin kurulmasını gerçekleştireceğiz. Ancak sosyal güvenlik kurumlarının rejimleri çok farklıdır. Çok kısa sürede tek standardı sağlamak kolay değildir. Bir geçiş dönemine ihtiyacımız var.''

Başesgioğlu, sosyal güvenlik kurumlarının ekonomik durumlarının iyi olmadığını belirterek, vatandaşların bunu göz önünde bulundurarak tasarruf tedbirleri çerçevesinde ilaç yazdırırken dikkatli olmalarını istedi. ''Lüzumsuz alınan her ilaç sizin cebinizden çıkacak'' diyen Başesgioğlu, sosyal güvenlik kurumlarındaki sistemin mali yapısının düzeltilmesi için kurumda çalışan personelden sağlık hizmetinden yararlanan vatandaşa kadar herkese büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal da, Türkiye'de nüfusun çoğunluğunun SSK'dan sağlık hizmeti aldığını anımsattı. Kurumun artan nüfusa yetişmek için kendini her geçen gün bina, kadro ve donanım açısından yenilediğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Köksal, Karacabey'de olduğu gibi belediyelerin ve hayırsever vatandaşların hastane yapımına katkı sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber