Sağlık Bakanlığı'ndan Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'ne onur rozeti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2005 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de, kızamık vakalarının en kısa sürede en alt düzeye indirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlen aşı kampanyasında Mardin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri arasında en başarılı il oldu.

Sağlık İl Müdürlüğü'nün koordineli çalışması sonucu bu başarıyı elde ettiklerini belirten Dr. Celal Abakay, Sağlık Bakanlığı'ndan kendilerine 'Onur Rozeti' gönderildiğini söyledi.

Yaygın olarak görülen ve her 3-4 yılda bir büyük salgınlara neden olan kızamık hastalığı hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdürü Dr. Celal Abakay, Türkiye genelinde yılda 8 ila 30 bin arasında kişide görülen kızamık hastalığını geçiren her 100 çocuktan en az birinin hayatını kaybettiğini ve Mardin'de bu hastalığın görülme oranının yüzde 5 olarak tespit edildiğini ifade etti.

3 aşamalı olarak Mardin'de yürütülen kampanyalarda, ilk etapta il geneli tüm ilköğretim okullarında 150 bine yakın çocuğun aşılandığını vurgulayan Dr. Abakay, yüzde 98 gibi yüksek bir orana ulaşıldığına dikkat çekti. Dr. Abakay, "Bu kampanyada Sağlık Müdürlüğü'nün tüm imkanları seferber edilmiş olup, bine yakın sağlık personeli, 43 araç ve il genelinde Kızamık Okul Aşı Günleri esnasında, sahada çalışmaları yürüten sağlık personellerini denetlemek amacıyla, her ekipte 1 doktor olmak üzere, 25 sağlık personelinden oluşan 10 denetim ekibi oluşturulmuş, kampanyada görev alan tüm sağlık personeline konuyla ilgili eğitim verilerek kampanyanın aksamadan yürütülmesi sağlanmıştır. Mardin'in dört bir yanına dağılan ekipler, karayoluyla gidemedikleri bölgelere eşek sırtında ve yürüyerek gidip çocukları aşı yaptırdı" dedi.

Dr. Celal Abakay, Sağlık İl Müdürlüğü'nün koordineli çalışması sonucu, Sağlık Bakanlığı'ndan kendilerine 'Onur Rozeti' gönderildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber