Akhisarlı öğrenciler, ilçeye amfiteatr yapacak

"251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında, öğrenciler tarafından Akhisar ilçesine amfiteatr yaptırılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Valiliği öncülüğünde yürütülen, öğrencilerin özgüven, sevgi, saygı, paylaşma, başarı gibi duygularını geliştirmeyi amaçlayan "251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında, öğrenciler tarafından Akhisar ilçesine amfiteatr yaptırılacak.

Amfiteatrın yapımına ilişkin protokol Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Proje Yürütme Kurulu ve Akhisar İlçe Proje Yürütme Kurulu arasında imzalandı. İmza törenine Vali Daşöz, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, projede yer alan öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Valilik toplantı salonundaki imza töreninde konuşan Daşöz, Akhisar Belediyesi'nin gösterdiği Gölet mevkisinde, öğrenciler tarafından 3 bin kişilik amfiteatr yapılacağını söyledi. Bunun için Akhisar Belediyesi'nin gerekli meclis kararlarını aldığın ve imar düzenlemelerinin yapıldığını aktaran Daşöz, yapım için proje kapsamında elde edilen gelirlerden 400 bin lira aktarılacağını bildirdi. Yeterli olmaması durumunda kalan kısmın Akhisar Belediyesi tarafından karşılanacağını dile getiren Daşöz, belediyenin hazırlayacağı şartnamenin ardından iki ayda projenin ihale edilerek yer tesliminin yapılmasını beklediklerini söyledi. Daşöz, projenin 2013 yılı içinde bitirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Başkan Hızlı da Manisa'da yürütülmekte olan "251 Bin Dev Öğrenci" projesini gönülden desteklediklerini, öğrencilerle birlikte yürütecek olmalarının, sivil toplum kuruluşları ile ortak proje yürütme prensibinde olan Akhisar Belediyesi'nin anlayışına uygun olduğunu söyledi. Amfiteatrın ilçeleri için bir ihtiyaç olduğuna değinen Hızlı, ?Bu proje kapsamında sosyal donatı alanları da olacak. Amfiteatrın altında 17 değişik faaliyetin yapılabileceği alanlar planlanıyor. 57 metrekarelik alanlar yer alacak, bir tanesi ise 115 metrekare olacak. Buralar, çeşitli sosyal aktivitelerin yanında spor amaçlı da kullanılabilecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber